Το ενδεχόμενο να καταθέσουν στην UEFA αίτημα ακύρωσης της ποινής αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εξετάζουν στον Παναθηναϊκό

Την επανεξέταση – αναψηλάφηση της υπόθεσης του Παναθηναϊκού και να διεκδικήσει την ακύρωση της ποινής για την σεζόν 2020/21, εφόσον η ομάδα κερδίσει ένα «εισιτήριο» για την Ευρώπη, σκοπεύει να ζητήσει η διοίκηση του συλλόγου.

Όπως γράφει σήμερα η Live Sport, εδώ και καιρό έχει υπάρξει σχετική κουβέντα μεταξύ στελεχών της ΠΑΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση.

Οι «πράσινοι» φέρονται να είναι σε θέση να καταθέσουν τεκμηριωμένα στοιχεία και βάσιμα επιχειρήματα προκειμένου να διεκδικήσουν την ακύρωση αποκλεισμού για τον τρίτο χρόνο.

Τα ατού του Παναθηναϊκού είναι τα εξής

1) Η δραστική μείωση του χρέους μέσα σε ενάμιση χρόνο, από τα 47 στα 20 εκατ. ευρώ.

2) Η συνέπεια στις πληρωμές όλων των διακανονισμών και η ολική εξόφληση δεκάδων πιστωτών κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους.
3) Η απόκτηση της άδειας από την ΕΠΟ, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί την περσινή αντίστοιχη περίοδο, όταν η ομάδα είχε τιμωρηθεί με περιορισμό στις μεταγραφές και επιβολή αφαίρεσης έξι βαθμών.
4) Το γεγονός ότι η ομάδα έχει εκτίσει τα δύο από τα τρία χρόνια της ποινής του και έχει παρουσιάσει βελτίωση σε όλους τους οικονομικούς δείκτες της Εταιρείας.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για απλή υπόθεση και θα χρειαστεί να προετοιμαστεί κατάλληλα το νομικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, ώστε σε 15 με 20 μέρες να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση και θα αποτελέσει έξτρα κίνητρο για τους παίκτες της ομάδας την επόμενη χρονιά.

Πηγή: sport-fm.gr

Source link