Συνεχίζεται το blame game Ουκρανίας και Ρωσίας για το ποιος ευθύνεται που δεν προσχωρούν οι διαπραγματεύσεις

Από Ν. ΤE
21:00 – 12/08/2022
Τελευταία Ενημέρωση 20:28 – 11/08/2022

Όσοι πίστευαν –ανάμεσά τους και ο «προξενητής» πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν– ότι θα βλέπαμε μία συνάντηση κορυφής ανάμεσα στους εμπόλεμους Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντιμίρ Πούτιν θα περιμένουν, άγνωστο για πόσο  ακόμη.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ο οποίος με το… καλημέρα της εβδομάδας ξέκοψε το ενδεχόμενο. «Η ουκρανική αποστολή έχει βγει εκτός ραντάρ, δεν υπάρχει διαπραγματευτική διαδικασία αυτή τη στιγμή», δήλωσε σε δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πεσκόφ δίνοντας τη ρωσική εκδοχή για το τι είναι αυτό που… λείπει: «Μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων Πούτιν και Ζελένσκι, είναι πιθανή μόνο αφού θα έχει γίνει όλη η προετοιμασία από τις αποστολές τους. Αυτό λείπει, άρα δεν υπάρχουν ακόμα οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συνάντηση».

Θυμίζεται ότι εδώ και μήνες και ενώ ο πόλεμος μαίνεται στα στρατιωτικά μέτωπα της Ουκρανία, οι συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας έχουν περιέλθει σε τέλμα ακινησίας. Το μόνο που «κινείται» είναι το blame game στο οποίο επιδίδονται οι δύο πλευρές για το ποιος ευθύνεται που δεν προσχωρούν οι διαπραγματεύσεις.

Source link