Στην Dimand το «Μινιόν» με πάνω από 25 εκατ. ευρώ

Νέα σελίδα για το ιστορικό ακίνητο της Πατησίων, που φαίνεται ότι καταλήγει στην Dimand, με ένα τίμημα πάνω από 25 εκατ. ευρώ
Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την πώληση του θρυλικού ακινήτου επί της λεωφόρου Πατησίων, το οποίο έχει ενταχθεί στο σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie και παραμένει σε αχρησία τα τελευταία χρόνια.

Όπως γράφει το newmoney.gr, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία ανάπτυξης, με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Ανδριόπουλο, υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά για την απόκτηση του μεγαλύτερου τμήματος του ακινήτου που ανήκει στη Folli Follie, περί τα 16.000 τ.μ.

Όπως έγραψε το «Πρώτο ΘΕΜΑ», η εικόνα της εγκατάλειψης είναι εμφανής για το κτίριο που έγινε σήμα κατατεθέν της Αθήνας και αγαπημένος προορισμός των κατοίκων και των επισκεπτών της τον περασμένο αιώνα και πήρε το όνομά του από το πρώτο περίπτερο που ίδρυσε τη δεκαετία του ’30 με έναν συνέταιρό του ο Γιάννης Γεωργακάς. Το ξεκίνημα του «Μινιόν» έγινε ουσιαστικά μεταπολεμικά, ενώ τη δεκαετία του ’70 το πολυκατάστημα, που ήταν μάλιστα το πρώτο που χρησιμοποίησε εσωτερικές κυλιόμενες σκάλες, έφτασε να είναι το ενδέκατο μεγαλύτερο στο είδος του στην Ευρώπη, με ετήσιο τζίρο 1 δισ. δραχμές, νούμερο αστρονομικό για την εποχή.

Η τεράστια καταστροφή με την πυρκαγιά του 1980 ήταν ένα μεγάλο ορόσημο που σηματοδότησε την αρχή του τέλους για το δημιούργημα του Γιάννη Γεωργακά και, έστω κι αν το νέο «Μινιόν» αναγεννήθηκε κυριολεκτικά από τις στάχτες του, ουδέποτε κατάφερε να ανακτήσει την παλιά του λάμψη, χάνοντας το τρένο των εξελίξεων στο εγχώριο λιανεμπόριο, αντιμετωπίζοντας ουκ ολίγα προβλήματα ρευστότητας και έχοντας τελικά τον χαρακτηρισμό της «προβληματικής επιχείρησης».

Το οριστικό λουκέτο μπήκε το 1998, με την τελευταία ιδιοκτήτρια, τη Folli Follie, να έχει επεξεργαστεί διάφορα σενάρια αξιοποίησης την περίοδο των παχιών αγελάδων για την ίδια. Αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την πώληση του ιστορικού κτιρίου της Πατησίων με λιγότερους των πέντε ενδιαφερόμενους, μεταξύ των οποίων η Dimand, επενδυτικά κεφάλαια που συνδέονται με την Brown Hotels, τη Ζοia και προτάσεις που περιλαμβάνουν διάφορες χρήσεις, κυρίως γραφεία και ξενοδοχείο.

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here