Αρχική Κόσμος Σπουδαίο ιατρικό επίτευγμα στη Βρετανία

Σπουδαίο ιατρικό επίτευγμα στη Βρετανία

Σπουδαίο ιατρικό επίτευγμα, καθώς γιατροί-χειρούργοι στη Βρετανία ολοκλήρωσαν επιτυχώς την επανασύνδεση πέους, σχεδόν 24 ώρες αφότου ο ασθενής έκοψε το όργανό του κατά τη διάρκεια ενός ψυχωτικού επεισοδίου!

Έχουν γίνει μόνο λίγες χειρουργικές επεμβάσεις αναφύτευσης πέους στην ιστορία, αλλά καμία δεν ήταν χωρίς παροχή αίματος για περισσότερες από μερικές ώρες. Σχεδόν έξι εβδομάδες, μάλιστα, μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο εν λόγω άντρας έχει ανακτήσει την πλήρη χρήση του πέους του και είναι σε θέση να επιτύχει πλήρη στύση.

Στη νέα αυτή περίπτωση, που δημοσιεύθηκε στο BMJ Case Reports, χειρουργοί από τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Birmingham NHS Foundation Trust έγραψαν: «Η επιτυχία αυτής της περίπτωσης θα πρέπει να ενθαρρύνει τους χειρουργούς να προσπαθήσουν την αναφύτευση του πέους, ακόμη και με παρατεταμένη ισχαιμία (σ.σ. ανεπαρκής παροχή αίματος), αφενός γιατί υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας και αφετέρου γιατί είναι πολύ πιθανές οι σωματικές και ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της απώλειας ενός οργάνου τόσο σημαντικού για τον ασθενή».

Ο ασθενής, ένας 34χρονος άνδρας, με γνωστό ιστορικό παρανοϊκής σχιζοφρένειας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μία ημέρα αφότου προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Στην προσπάθειά του έκοψε τα γενετικά του όργανα.

Δεν ανακαλύφθηκε παρά μετά από 15 ώρες και αμέσως μεταφέρθηκε στο χειρουργείο.

Υπάρχουν περίπου 100 μόνο χειρουργικές επεμβάσεις επαναπροσάρτησης πέους, σύμφωνα με ιατρικά χρονικά και στην πλειοψηφία τους τα περιστατικά εμφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες από την απόσπαση. Στο παρελθόν, οι χειρουργοί απλώς έβαζαν το πέος πίσω στο σώμα χωρίς να προσπαθήσουν να επανασυνδέσουν το ραχιαίο νεύρο και τα αιμοφόρα αγγεία, τα οποία συνήθως προκαλούσαν ουλές στην ουρήθρα και απευαισθητοποίηση του πέους.

Αυτή η περίπτωση, ωστόσο, δημιουργεί ένα νέο ρεκόρ για το χρονικό διάστημα που ένα πέος μπορεί να αποσπαστεί από το σώμα πριν από την επιτυχή αναφύτευσή του. Το προηγούμενο ρεκόρ αναμονής 18 ωρών πριν από μια αποτελεσματική χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε στην περίπτωση ενός 4χρονου, που υπέστη παρόμοια τραύματα.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Τραγωδία με 4 νεκρούς • Tvkosmos

Τραγική η κατάσταση στην Εύβοια, καθώς έχασαν τη ζωή τους μέχρι στιγμής ένας άνδρας και μία γυναίκα υπερήλικες 85 και 86 ετών αντίστοιχα), ένα...

Ο Κάρλος Τέβεζ συνεχίζει στην Μπόκα Τζούνιορς • Tvkosmos

Mετά την καταλυτική παρέμβαση  του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, ο Κάρλος Τέβεζ θα είναι παίκτης της Μπόκα Τζούνιορς μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Η δυσκολία των...

Δεν… κλάταραν παρά την πανδημία οι ελληνικές εξαγωγές • Tvkosmos

Αξιοσημείωτες αντοχές, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια οικονομία, επιδεικνύουν οι ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες εξακολουθούν να ταλανίζονται από τις επιπτώσεις της...

Πλέγμα προστασίας σε αστέγους και απόρους • Tvkosmos

Δήμος Αθηναίων: Πλέγμα προστασίας σε αστέγους και απόρους • Tvkosmos Source link

Ποιός είσαι, ρε, Ολυμπιακέ, που θέλεις 50-50 διαιτησία με τη Γουλβς; • Tvkosmos

Ποιός είσαι, ρε, Ολυμπιακέ, που θέλεις 50-50 διαιτησία με τη Γουλβς; • Tvkosmos Source link