Αρχική Πολιτική Σκευωρία Novartis: Ποιους μάρτυρες θα κληθούν στην Προανακριτική

Σκευωρία Novartis: Ποιους μάρτυρες θα κληθούν στην Προανακριτική

Τους πρώτους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν για τη σκευωρία της Novartis θα ορίσουν τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, που ερευνά την υπόθεση στην αυριανή (17:00) συνεδρίαση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κομματικά επιτελεία έχουν ήδη ετοιμάσει καταλόγους με προτεινόμενους μάρτυρες, οι οποίοι διαφέρουν σε ελάχιστα σημεία. Σε κάθε περίπτωση, το προεδρείο προσανατολίζεται στο να μην αποκλείσει κανέναν απ’ όσους θα προταθούν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν αντεγκλήσεις αναφορικά με την ομάδα μαρτύρων που θα κληθεί να περάσει πρώτη από τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας έχει στην διάθεσή του στοιχεία και πληροφορίες που ενισχύουν τις ενδείξεις για ωμές πολιτικές παρεμβάσεις στην υπόθεση από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διωχθούν οι πολιτικοί της αντίπαλοι.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι υπάρχει και πρόσωπο-«κλειδί», του οποίου η κατάθεση θα προκαλέσει αίσθηση. Ωστόσο δεν έχει ακόμα αποφασιστεί εάν θα κληθεί να καταθέσει άμεσα ή θα προσκληθεί σε επόμενες συνεδριάσεις.

Πάντως, η τελική απόφαση δεν αποκλείεται να ληφθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης με την συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Η πλειοψηφία αναμένεται να προτείνει την εξέταση των: Γιάννη Αγγελή, Ελένης Ράικου, Ελένης Τουλουπάκη, Ξένης Δημητρίου, Μαρίας Παπασπύρου, της προϊσταμένης του κλιμακίου ελέγχου ΣΟΕΕ, των προστατευόμενων μαρτύρων, Γιώργου Τερζάκη (ΕΤΑΔ), Νίκου  Μανιαδάκη, Παναγιώτη Νικολούδη, Μιχάλη Καλογήρου, Σταύρου Κοντονή και άλλων προσώπων που φέρονται να γνωρίζουν λεπτομέρειες για τον τρόπο που ελήφθησαν οι καταθέσεις των «κουκουλοφόρων».

Η λίστα μαρτύρων του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει στην λογική πως η υπόθεση αποτελεί σκάνδαλο χρηματισμού ιατρών και κρατικών αξιωματούχων και όχι “σκευωρία”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα των εκπρόσωπων του ΣΥΡΙΖΑ θα περιλαμβάνει ονόματα της διοίκησης Novartis, όπως των Κωνσταντίνου Φρουζή, Arnout Ploos Van Amstel, Νίκου Μανιαδάκη, Νίκου Μανιά, των δέκα πολιτικών πρόσωπων και δημοσιογράφων που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, όπως ο Κώστας Βαξεβάνης, η Γιάννα Παπαδάκου, και το δημοσιογραφικό επιτελείο της ελβετικής τηλεόρασης, που πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα σχετικό ντοκιμαντέρ.

Το Κίνημα Αλλαγής θα προτείνει: τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που διώχθηκαν από την «σκευωρία», τους προστατευόμενους μάρτυρες και τους Κωνσταντίνο Φρουζή, Κώστα Ράνο, Σάμπυ Μιωνή,  Δημήτρη Τζανακόπουλο, Παύλο Πολάκη, Γιάννη Κουρτάκη, Νίκο Μανία, Νίκο Μανιαδάκη, Γιάννη Αγγελή, Γεωργία Τσατάνη, Ελένη Ράικου, Ελένη Τουλουπάκη, Ισίδωρο Ντογιάκο, Γιώργο  Τερζάκη, Ε. Κυβέρλου, Γιάννη Φιλιππάκη και Γιάννα Παπαδάκου.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Κέρδισε τη μάχη ο Θανάσης -Ο πόλεμος όμως θα κριθεί στο Εφετείο… • Tvkosmos

Κέρδισε τη μάχη ο Θανάσης -Ο πόλεμος όμως θα κριθεί στο Εφετείο… • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΚέρδισε τη μάχη ο Θανάσης -Ο πόλεμος όμως θα κριθεί στο...

«Χρέος μας η αποκατάσταση του κύρους του Χρηματιστηρίου Αθηνών» • Tvkosmos

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «Χρέος μας η αποκατάσταση του κύρους του Χρηματιστηρίου Αθηνών» • Tvkosmos ΑρχικήΟικονομίαΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «Χρέος μας η αποκατάσταση του κύρους του Χρηματιστηρίου Αθηνών» Source link...

Πάνοπλη η Ελλάδα στη μάχη των Βρυξελλών • Tvkosmos

Την ερχόμενη εβδομάδα, το διήμερο 17 και 18 Ιουλίου είναι η προγραμματισμένη η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., η πρώτη που οι Ευρωπαίοι...

Παράσταση νίκης για τους αναποφάσιστους και τον… Κανένα • Tvkosmos

Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παράσταση νίκης για τους αναποφάσιστους και τον… Κανένα • Tvkosmos ΑρχικήΔιεθνήΒ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παράσταση νίκης για τους αναποφάσιστους και τον… Κανένα Source link