Από τα μέσα Μαΐου και μετά θα γίνει συζήτηση για οριστική άρση των περιοριστικών μέτρων χάρη κυρίως στο εμβολιαστικό πρόγραμμα τόνισε υφυπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Ο υφυπουργός, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» είπε ότι τον Απρίλιο θα έχουμε 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς και έως το Πάσχα θα έχουμε υπερβεί τα 3 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο, έτσι θα έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό την προστασία των ευάλωτων ομάδων, σύμφωνα με τη στρατηγική της κυβέρνησης. Δεν αποκλείεται να νοσούν, αλλά δεν θα φτάνουν στο νοσοκομείο και πολύ περισσότερο στις ΜΕΘ, είπε ο υφυπουργός.

Ωστόσο, εκτίμησε ότι το 2021 θα συνεχίσουμε να ζούμε με μέτρα αυτοπροστασίας, καθώς παρότι θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος των ευάλωτων ομάδωνέως το καλοκαίρι, οι υπόλοιποι δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το Φθινόπωρο.

Ο Άκης Σκέρτσος σχολίασε και τη σύγχυση που προκαλείται συχνά από διαφορετικές απόψεις κυβερνητικών στελεχών, διατυπώνοντας εμμέσως και μία αυστηρή προειδοποίηση. Όπως τόνισε, η κυβερνητική γραμμή ανακοινώνεται την Παρασκευή από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Η σύγχυση προκαλείται από την πολυφωνία σε έναν βαθμό, όπως είπε ο υφυπουργός, υπογραμμίζοντας πως έχουν ευθύνη και οι επιστήμονες, τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και οι δημοσιογράφοι. Καθώς, όλο αυτό δημιουργεί, όπως είπε, σύγχυση στους πολίτες και εκνευρισμό. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και πειθαρχία ως προς το μήνυμα, που εκπέμπουμε, όπως είπε.

«Επιθυμούμε ένα ελεγχόμενο και ασφαλές άνοιγμα της οικονομίας με όλα τα εργαλεία που δίνει η επιστήμη και με τα self test και την επιδημιολογική επιτήρηση», σημείωσε αναφερόμενος στο πώς κινείται η κυβέρνηση.

Επίσης, προέτρεψε ότι από δω και πέρα με τα πολλά self test θα πρέπει να βλέπουμε το δείκτη θετικότητας και όχι τον απόλυτο αριθμό των κρουσμάτων.

«Με τον δείκτη θετικότητας να αξιολογούν και οι επιστήμονες τα δεδομένα» πρόσθεσε με νόημα, στέλνοντας επίσης μήνυμα και στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας και αναρωτήθηκε «πώς γίνεται σε άλλες χώρες να έχουν περισσότερες δραστηριότητες ανοιχτές, ενώ έχουν τα ίδια κρούσματα».

Πάντως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει κυβερνητική δυσφορία για την επιτροπή και ότι όλες οι πλευρές έχουν ένα κοινό στόχο. Πρωτεύων είναι η προστασία της υγείας, αλλά δεν πρέπει να πληγεί η οικονομία πρόσθεσε με νόημα. Για τα περιοριστικά μέτρα σημείωσε ότι όσο πιο αυστηρά είναι τόσο μικρότερη είναι η συμμόρφωση του κόσμου».

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here