Αρχική Πολιτική «Σφαγή» στον ΣΥΡΙΖΑ για τις τροπολογίες με τα ρουσφέτια

«Σφαγή» στον ΣΥΡΙΖΑ για τις τροπολογίες με τα ρουσφέτια

Νέες αναταράξεις προκλήθηκαν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, ότι δε θα γίνει καμιά βουλευτική τροπολογία δεκτή υπό το βάρος των αντιδράσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο Σωκράτης Φάμμελος ανακοίνωσε ότι δε θα γίνουν δέκτες αυτές οι βουλευτικές τροπολογίες και ισχυρίστηκε και ότι η απόφαση ελήφθη από το υπουργικό συμβούλιο την ώρα που οι βουλευτές της πλειοψηφίας έχουν καταθέσει αρκετές ευνοϊκές για ημέτερους ρυθμίσεις.

Όμως, αυτή η απόφαση δεν έχει κοινοποιηθε στους βουλευτές κάτι που επεσήμανε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος τόνισε πως δεν έχει κοινοποιηθεί κάτι σχετικό στους βουλευτές, καλώντας την Κυβέρνηση να αλλάξει την απόφασή της.

Ακόμα και ο υφυπουργός Περιβάλοντος, Γιώργος Δημαράς, ζήτησε να γίνει μια εξαίρεση για μια βουλευτική τροπολογία της Παναγιώτας Κοζομπόλη. Λίγο αργότερα, τις ενστάσεις της εξέφρασε και η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου!

«Γιατί να τρομοκρατηθούμε», αναρωτήθηκε ο Μάκης Μπαλαούρας αναφερόμενος ουσιαστικά στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Ακόμα, ο Μάκης Μπαλαούρας ζήτησε από τον Σωκράτη Φάμελο να γίνει μια επιλογή, διότι -όπως είπε- μερικές λύνουν κοινωνικά προβλήματα.

«Δεν έχουμε γραμμή a priori και δεν μπήκε τέτοιο θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων», συμπλήρωσε ο Μάκης Μπαλαούρας παρατηρώντας ότι δεν καταλαβαίνει αυτή την πρακτική. Να σημειωθεί ότι και ο ίδιος έχει καταθέσει δύο τροπολογίες.

Από την πλευρά της η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου σχολίασε ότι όσο λειτουργεί το Κοινοβούλιο οι βουλευτές έχουν δικαίωμα αν όχι υποχρέωση να καταθέτουν τροπολογίες.

«Δεν μπορούμε συλλήβδην να λέμε δεν θα γίνουν δεκτές οι βουλευτικές τροπολογίες παρά μόνον των υπουργών», προσέθεσε η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

«Θεωρώ ότι οι βουλευτές, αφού είναι ανοικτή η Βουλή έχουν το δικαίωμα να καταθέτουν προτάσεις και τροπολογίες. Και νομίζω ότι πρέπει να είναι αποδεκτό από πλευράς της κυβέρνησης», συμπλήρωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Βαγιωνάκη.

Ο Χρήστος Σιμορέλης παίρνοντας τον λόγο τόνισε ότι από χθες γνώριζε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα γίνονται δεκτές. Με λίγα λόγια, κάλεσε την κυβέρνηση να μην τις κάνει δεκτές.

Η Νέα Δημοκρατία από τις αρχές της εβδομάδας έχει ανακοινώσει πως δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες της Βουλής μέχρι τις Εθνικές Εκλογές.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, είχε ανακοινώσει την αποχώρηση του κόμματός του, με βαρύτατες καταγγελίες.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός μίλησε για ανοίκεια κοινοβουλευτικά πρακτική, που προσβάλει το κοινοβουλευτικό ήθος της χώρας ενώ έκανε λόγο για «βομβαρδισμό» βουλευτικών τροπολογιών.

«Κάνετε αυτή τη μεθόδευση ενώ ο πρωθυπουργός μίλησε για Εκλογές. Κρατάτε ανοικτή τη Βουλή φέρνετε τροπολογίες και όσο καλές ρυθμίσεις και να είναι, αυτός ο τρόπος είναι ανοίκειος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τη σκυτάλη πήρε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, η οποία ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματος της υπογράμμισε ότι χθες κοιμήθηκε με εφτά τροπολογίες και λίγο πριν μπει στην αίθουσα έγιναν 15.

Ακόμα, από τη διαδικασία αποχώρησε και η Χρυσή Αυγή.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Έρχεται νέο ρεκόρ για το 10ετες ομόλογο

Τι λένε οι αναλυτές Παραμένει το θετικό κλίμα στην αγορά των ομολόγων και σήμερα Δευτέρα (23/9), καθώς  το απόγευμα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου...

Κριτική Σκανδαλίδη για τον υπερσυγκεντρωτισμό του Μαξίμου • Tvkosmos

«Ακραίο συντηρητισμό» καταλόγισε στην κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την άσκηση της εξουσίας ο Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων...

Μαθήματα Ελληνικών για ομογενείς και αλλοδαπές γυναίκες • Tvkosmos

Μαθήματα Ελληνικών για ομογενείς και αλλοδαπές γυναίκες • Tvkosmos ΑρχικήΕλλάδαΜαθήματα Ελληνικών για ομογενείς και αλλοδαπές γυναίκες Source link

Γερουσιαστής πυροβόλησε εναντίον διαδηλωτών – Τραυμάτισε έναν φωτορεπόρτερ

Αϊτή: Γερουσιαστής πυροβόλησε εναντίον διαδηλωτών – Τραυμάτισε έναν φωτορεπόρτερ ΑρχικήΔιεθνήΑϊτή: Γερουσιαστής πυροβόλησε εναντίον διαδηλωτών – Τραυμάτισε έναν φωτορεπόρτερ Source link

«Αξίζαμε κάτι παραπάνω, δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε μια ισοπαλία» • Tvkosmos

Δώνης: «Αξίζαμε κάτι παραπάνω, δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε μια ισοπαλία» • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΔώνης: «Αξίζαμε κάτι παραπάνω, δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε μια ισοπαλία» Source link