Αναβλητικότητα και προχειρότητα χαρακτηρίζει το πολυδιαφημισμένο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία της νέας μεγάλης Κεντροαριστεράς.

Εγκλωβισμένος σε ένα έντονο εσωκομματικό παρασκήνιο και με την παλιά φρουρά της Κουμουνδούρου να βράζει για τη στρατηγική της ηγεσίας του Σύριζα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δείχνει να ξανασκέφτεται τον κεντροαριστερό μετασχηματισμό του κόμματος, καθώς τα εσωκομματικά πυρά έχουν δημιουργήσει ισχυρούς κλυδωνισμούς σε όλα τα επίπεδα και ο κίνδυνος διάσπασης, εφόσον συνεχιστεί η εσωστρέφεια, είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Η ομάδα Τσακαλώτου και οι λεγόμενοι 53 έχουν φροντίσει να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα ότι τα αρχηγικά κόμματα βρίσκονται έξω από την κουλτούρα της Αριστεράς, ενώ για οποιεσδήποτε μελλοντικές κινήσεις που αφορούν την πορεία και τη φυσιογνωμία του κόμματος η προεδρική φρουρά θα πρέπει να έχει τη συγκατάθεση και τη συναίνεση των παραδοσιακών αρμών του κόμματος από την εποχή του 4%.

Το Φθινόπωρο αναμένεται ιδιαίτερα καυτό για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που η αποχώρηση του από την εξουσία έφερε στο φως χρόνιες παθογένειες, διαφορετικές αντιλήψεις, και πολιτική πολυγλωσσία που παραπέμπουν για ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης σε Πύργο της Βαβέλ.

Η ανάλυση των δημοσκοπήσεων και δη των ποιοτικών στοιχείων προκαλούν ακόμη μεγαλύτερο πονοκέφαλο για την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου, καθώς αφενός η απήχηση των θέσεων (αν υπάρχουν) είναι ισχνή και η συσπείρωση της κομματικής βάσης απογοητευτική.

Source link