Στους δρόμους πανικόβλητοι οι κάτοικοι
Από Λ.Κ.Κ.
19:44 – 24/01/2022
Τελευταία Ενημέρωση 19:44 – 24/01/2022
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών ταρακούνησε σήμερα τη νότια χερσόνησο της Αϊτής, σύμφωνα με το Γεωφυσικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από τον ισχυρό σεισμό, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στο πρακτορείο Reuters.
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν τρία χιλιόμετρα από την Ανζ-α-Βο, κοντά στην πόλη Λε Καΐ, ανέφερε το USGS. Ήταν σύντομος αλλά ισχυρός και έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.
“Υπάρχει γενικός πανικός στη Λε Καΐ”, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στην πόλη. “Όλα τα παιδιά του σχολείου βγήκαν στους δρόμους”.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Τζέρι Τσάντλερ ανέφερε σε ένα μήνυμα πως δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και πρόσθεσε πως οι έρευνες συνεχίζονται.