Σε ετοιμότητα βρίσκονται η Πολιτική Προστασία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Βόρεια Εύβοια ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Ξάγρυπνοι έμειναν όλο το βράδυ οι κάτοικοι, αλλά και οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Βόρεια Εύβοια, για την υλοποίηση του σχεδιασμού αντιμετώπισης, της πρωτόγνωρης κακοκαιρίας που αναμένεται να εκδηλωθεί σε όλη της την ένταση τις προσεχείς ώρες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης και με οι δήμαρχοι της περιοχής: Γιώργος Τσαπουρνιώτης Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιάννη Κοτζιάς Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού και Γιώργος Ψαθάς Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, τόνισαν εμφανώς ανακουφισμένοι στο Evripos 90fm ότι:

“Προς το παρόν,  η νύχτα κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν τελούμε εν εγρηγόρσει”. Το βράδυ πάντως για λόγους ασφαλείας, από τις επίμαχες περιοχές, όπως Παραλία Αγίας Άννας, Φαράκλα, Αχλάδι, Κοτσικιά και Λίμνη κάποιοι κάτοικοι προτίμησαν να κινηθούν σε άλλες περιοχές, σε συγγενικά τους σπίτια. Όπως κατ΄αποκλειστικότητα είχαμε αναφέρει, 45 κάτοικοι του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας μετακινήθηκαν ύστερα από ενέργειες και παρότρυνση του Δημάρχου. 

 
Τα συνεργεία του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, καθάριζαν όλο το βράδυ τα ήδη πλημμυρισμένα ρέματα, όπως αυτό του Φραγκάκη. Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλο τον Δήμο έχουν αναπτυχθεί μηχανήματα, ενώ έχουν ενοικιαστεί και ξενοδοχεία στην περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθούν κάτοικοι. Όλες οι δυνάμεις της περιοχής, αστυνομία, πυροσβεστική και οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς, είναι σχεδόν άυπνοι όπως και οι δήμαρχοι στην ευρύτερη περιοχή.
 
Όσον αφορά τις αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με πληροφορίες μας από ανώτατη πηγή του υπουργείου Προστασίας του πολίτη, έχουν αναπτυχθεί σε όλη την περιοχή της Βόρειας Ευβοίας.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με αστυνομικούς από όλη την Ελλάδα. Μεγάλο μέρος εξ αυτών κατέφθασε με τις καταστροφικές πυρκαγιές και με έντολη του αρχηγείου της ΕΛΑΣ παραμένουν έως και σήμερα. Για τα δεδομένα στην περιοχή ενημερώνεται και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τακης Θεοδωρικάκος, σε πραγματικό χρόνο.

Στο μεταξύ στην περιοχή βρίσκεται ήδη το αμφίβιο όχημα της πυροσβεστικής. Έχει τοποθετηθεί όπως φαίνεται στην αποκλειστική φωτογραφία μας στην περιοχή των Ψαχνών, έτοιμο να επέμβει όπου χρειαστεί και να συνδράμει τις δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ που έφτασε από την Λαμία. Συγκεκριμένα το αμφίβιο όχημα βρίσκεται στο σημείο που είναι οι δασοπυροσβέστες του δήμου Διρφύων Μεσσάπιων.

 
Η περιφέρεια έχει αποστείλει 60 μηχανήματα έργου, ενώ ενημερώνεται συνεχώς ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, που βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και με όποιους άλλους κυβερνητικούς παράγοντες χρειάζεται να επικοινωνήσει. Στη Βόρεια Εύβοια θα μεταβεί και πάλι το απόγευμα ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης.

 

ΠΗΓΗ: evripos 90.0 fm

 

Source link

?timestamp=769890">

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here