Αρχική Πολιτική Ρελάνς Μαρινάκη με τα λεφτά της λίστας Πέτσα • Tvkosmos

Ρελάνς Μαρινάκη με τα λεφτά της λίστας Πέτσα • Tvkosmos

Την ώρα που ο αχός από τη δημοσιοποίηση της λίστας Πέτσα  για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ που συμμετείχαν στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» δεν έχει κοπάσει ακόμα, ο ιδιοκτήτης της ALTER ΕGO, Βαγγέλης Μαρινάκης, έκανε τη ρελάνς και ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στην κυβέρνηση όσα χρήματα έλαβαν τα έντυπα και οι ιστοσελίδες του δημοσιογραφικού ομίλου του («ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ», «MEGA», in.gr).

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (8/7) υπογραμμίζεται ότι τα ΜΜΕ της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ είχαν προχωρήσει σε ενημερωτική εκστρατεία για την πανδημία του κορωνοϊού πριν καν ξεδιπλωθεί το κυβερνητικό σχέδιο ενημέρωσης του πληθυσμού.

Χαρακτηριστικό της αντίδρασης του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι η διευκρίνιση ότι τα ΜΜΕ της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ δεν συντάσσονται «με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας» και ότι η επιστροφή των ποσών που προέκυψαν για τον όμιλό του από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις είναι εν πολλοίς η απόδειξη «με ευθύ και καθαρό τρόπο» της ανεξαρτησίας των μέσων του «από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές».

Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό για τα ΜΜΕ της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ όπως αυτό αναγράφεται στη δημοσιευμένη λίστα Πέτσα ανέρχεται σε €957.000, τα οποία η διοίκηση του δημοσιογραφικού ομίλου προτρέπει την κυβέρνηση να διατεθούν στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ έχει ως εξής:

«Τα έντυπα, τα ψηφιακά μέσα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί του ομίλου AΛΤΕΡ ΕΓΚΟ από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, από την εμφάνιση δηλαδή της πανδημίας και της παρεπόμενης υγειονομικής κρίσης, πολύ πριν αναληφθούν οι όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, είχαν τοποθετηθεί και προειδοποιήσει έγκαιρα την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που απορρέουν από την διασπορά του ιού.

Αναλυτικά ρεπορτάζ, επιστημονικές καταγραφές, έρευνες, συνεντεύξεις ειδικών επιδημιολόγων και πλήθος σχετικών άρθρων και εκπομπών φιλοξενήθηκαν στις εφημερίδες μας, στις ιστοσελίδες και στους τηλεοπτικούς μας σταθμούς, με μόνο γνώμονα την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Και χωρίς βεβαίως καμία προσδοκία κρατικών ή άλλων διαφημιστικών εσόδων.

Αυτή ήταν η υποχρέωσή μας, αυτήν εκπληρώσαμε και με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών θα συνεχίσουμε ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, καθώς η υγειονομική κρίση εξελίσσεται και συνεχίζει να απειλεί τη χώρα μας.

Επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές, επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου – τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις.

Προτρέπουμε δε την κυβέρνηση να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ».

Source link

Ροή Ειδήσεων

Γύρισε μπούμερανγκ το… μπικίνι • Tvkosmos

Το σεξιστικό σκίτσο της Νικολάου στο DOCUMENTO δημιούργησε εμφύλιο στη βάση Αντί, τελικά, να δημιουργήσει (επικοινωνιακές) ρωγμές στην κυβέρνηση, όπως πίστευαν στον ΣΥΡΙΖΑ όταν...

 Σιγουριά Γκαγκάτση για το μπλόκο  και διαρκείς επιθέσεις στη… NOVA • Tvkosmos

 Σιγουριά Γκαγκάτση για το μπλόκο  και διαρκείς επιθέσεις στη… NOVA • Tvkosmos Source link

Άντε να το είχε πει αυτό ο Σαμαράς… • Tvkosmos

Αν ο πρώην πρωθυπουργός είχε συνδέσει έτσι άγαρμπα το μεταναστευτικό με την πανδημία όπως ο Κόντε στην Ιταλία, στην Κουμουνδούρου θα τον είχαν...

Πογιάτος και… πράσινα άλογα • Tvkosmos

Ξεκίνησε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν και… πόσοι ποδοσφαιριστές λέτε ότι ενημερώθηκαν από τον νέο προπονητή της ομάδας, τον Πογιάτος, να...

Ανασχηματισμός «τσέπης» ειδικών αποστολών (και μηνυμάτων) • Tvkosmos

Από πολλά κύματα πέρασε ο πρώτος ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά έστω κι έτσι επιβεβαίωσε δύο πράγματα. Αφενός, το κλισέ ότι ο χρόνος...