Ο πανικός που επικρατεί στα κορυφαία κλιμάκια της Κουμουνδούρου μετά την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας αλλά και του ΚΙΝΑΛ να δρομολογήσουν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, που θα διερευνήσει το γιγαντιαίο σκάνδαλο, που συντελέστηκε με την άθλια σκευωρία κατά κορυφαίων πολιτικών, τους οποίους ενέπλεξαν με τη Novartis διαμορφώνοντας ένα ιδιότυπο καθεστώς πολιτικής ομηρίας, αποτυπώνεται στο κρεσέντο ασυναρτησίας του τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

H Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διεξάγει εδώ και ένα μήνα έρευνα για τη σκευωρία που στήθηκε με τη Novartis.

O καυτός φάκελος, που βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας, περιλαμβάνει δύο αναφορές – φωτιά του αντεισαγγελέα κ. Αγγελή, ο οποίος καταγγέλλει πολιτικές παρεμβάσεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση από υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, οι εισαγγελείς αξιοποιούν δήλωση κύκλων της πρώην προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, η οποία πρώτη απ΄ όλους επιχείρησε να βάλει την κουκούλα του «Ρασπούτιν».

Οι εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους και πρόσφατη κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, ο οποίος δηλώνει ότι η πρώτη κατάθεσή του ήταν αποτέλεσμα πιέσεων, που είχε δεχθεί από την επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

Με δεδομένο ότι η έρευνα της Εισαγγελίας προσκρούει σε πολιτικά πρόσωπα, αναμένεται να διαβιβαστεί σύντομα στη Βουλή, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής.

Διαβάστε περισσότερα στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου

Source link