Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο για τον Μένιο Φουρθιώτη.

Ο Μένιος Φουρθιώτης μπαίνει στο « μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης με διπλή εισαγγελική έρευνα εις βάρος του ενώ την ίδια ώρα, με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, διαβιβάστηκε φάκελος στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Οι παράλληλες έρευνες

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης με αυτεπάγγελτη παρέμβασή του έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα ελεγχθεί αν ο Μένιος Φουρθιώτης έχει τελέσει αδικήματα όπως απάτη ή απόπειρα απάτης.

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Μπαρδάκη ήταν οι δηλώσεις-καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος σε δηλώσεις του «φωτογράφισε» τον εκδότη ως εμπλεκόμενο σε κομπίνα είσπραξης δεκάδων χιλιάδων ευρώ από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, καθώς δήλωνε μισθούς έως και 80.000 ευρώ μεικτά.

Έλεγχος από το ΣΔΟΕ
Η εντολή του εισαγγελέα προς το ΣΔΟΕ είναι να ελεγχθεί φορολογικά τάχιστα ο κ. Φουρθιώτης και να του διαβιβαστούν άμεσα τα στοιχεία προκειμένου να αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Στον κ. Μπαρδάκη διαβιβάστηκε ήδη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ο φάκελος του κ. Χατζηδάκη στον οποίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, «συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών υπό τις επωνυμίες “Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ” και “Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία”, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”».

Source link