Ραγδαϊες είναι οι εξελίξεις στο δήμο Ρόδου μετά την ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων και εντεταλμένων συμβούλων, με τάσεις απόσχισης.
Ο Δημαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, με το κύρος και την εντιμότητα που τον διακρίνει θα πρέπει να προλάβει -δυναμικά- την επέκταση τέτοιων φαινομένων

Πρώτη ήρθε η παραίτησή του αντιδημάρχου Δημόσιας Υγείας Γιώργου Τριάντου.
Όπως δήλωσε στο ΚΟΣΜΟΣ ο κ. Τριάντος δεν εκτιμήθηκε το έργο του στην κοινωνική πολιτική του δήμου με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί η αρμοδιότητα αυτή.
Σε ερώτηση αν θα παραιτηθεί ή θα παραμείνει δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, απάντησε ότι, προς το παρόν θα παραμείνει. Να σημειωθεί ότι ο κ. Τριάντος αναπληρούσε τον δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη όταν απουσίαζε και η αρμοδιότητα της αναπλήρωσης πέρασε με το νέο σχήμα στον αντιδήμαρχο Στράτο Καρίκη.

Λίγες ώρες αργότερα ήρθε και η παραίτηση του κ. Παναγιώτη Σταμάτη, από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου. Ο κ. Σταμάτης ανέφερε στο ΚΟΣΜΟΣ ότι αρνήθηκε την θέση του εντεταλμένου συμβούλου για το περιβάλλον και το πράσινο γιατί το αντικείμενο έχει μεγάλο φόρτο εργασίας, ειδικά με την επιπρόσθετη αρμοδιότητα καί παράλληλα με την θέση του στο πανεπιστήμιο δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Τόνισε πάντως ότι παραμένει στο πλευρό της παράταξης.

Εν τω μεταξύ, την παραίτησή του από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής υπέβαλε και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Σάββας Καραταπάνης.
Ο κ. Καραταπάνης ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου να τον αντικαταστήσει επικαλούμενος αυξημένο φόρτο εργασίας και προσωπικούς λόγους.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Καραταπάνης είχε ενημερώσει πριν από ένα μήνα τον δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη, για την πρόθεσή του αυτή.