Από Κ. ΜΚ
10:18 – 25/01/2021
Τελευταία Ενημέρωση 10:25 – 25/01/2021

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται για την αποφυγή του συνωστισμού στα καταστήματα είναι τα ψώνια με «χρονόμετρο» μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis, όπως επιβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Μετά τις απίστευτες εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο, ο κ. Σταμπουλίδης επιβεβαίωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για να ελέγχεται ο χρόνος που οι πολίτες κάνουν τα ψώνια τους, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

«Είναι λάθος να θεωρούμε ότι στέλνοντας πολλά SMS, ξεγελάμε το σύστημα και το Κράτος», τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης, εξηγώντας πως φέρνουμε σε δύσκολη θέση την Πολιτεία που καλείται να λάβει περιοριστικά μέτρα, ενώ συμπλήρωσε πως έχουμε πατριωτικό καθήκον να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου επιβεβαιώσε πως ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή e-katanalotis, προκειμένου ο πολίτης να βλέπει στο κινητό του τον διαθέσιμο χρόνο που έχει προκειμένου να ολοκληρώσει τις αγορές του, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, όπως για παράδειγμα ότι ορισμένες ηλικιακές ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν application για τα ψώνια τους.

Source link