Αιφνιδίασε αρκετό κόσμο το πρωί της περασμένης Κυριακής ο Κώστας Βρακάς, όταν δημοσιοποίησε στα social media την απόφασή του να αποχωρήσει από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Κυρίως ξαφνιάστηκαν εκείνοι που γνώριζαν τις κινήσεις που έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου για να διασφαλίσει την παρουσία του στην Ομοσπονδία και μετά το φθινόπωρο. Το τελευταίο δίμηνο ο Βρακάς είχε πυκνώσει τις επαφές του για να πάρει το χρίσμα και να παραμείνει στη διοίκηση ακόμα και μετά τις εκλογές. Όσες πόρτες κι αν χτυπούσε, όμως, τις έβρισκε κλειστές. Κυρίως, βέβαια, στο μπλοκ του Βορρά, όπου εντασσόταν έως τη μέρα της αποχώρησής του.

Όσοι έχουν γνωρίσει διά ζώσης τον Γιαννιώτη παράγοντα λένε ότι και το αντικείμενο γνωρίζει και φιλοδοξίες έχει για να ανεβεί στην ιεραρχία του ποδοσφαίρου. Η διαρκής αμφισβήτηση του Γραμμένου, ακόμα και από τον Μάκη Γκαγκάτση, φυσικά άνοιξε την όρεξη του Βρακά, ο οποίος θέλησε να πάρει το χρίσμα από τον ΠΑΟΚ για να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ. Με επιχείρημα ότι μέσω του Τάκη Παπαχρήστου μπορούσε να βρει άκρη και στο μπλοκ του Νότου, δηλαδή στις Ενώσεις που δείχνουν μία αδυναμία στα κιτρινόμαυρα.

Οι επιτελείς του Ιβάν, ωστόσο, είχαν αρχικά άλλους εκλεκτούς για τη θέση του προέδρου. Χάρη και στις επαφές του Αχιλλέα Μπέου, ο Περικλής Λασκαράκης απέκτησε ένα προβάδισμα στις προτιμήσεις του Σαββίδη και των συνεργατών του. Κι αυτή η διαπίστωση όχι μόνο στενοχώρησε τον Βρακά, αλλά τον οδήγησε και σε επαφές που αποδείχθηκαν μοιραίες. Η αποκάλυψη του Τάκη Αγραφιώτη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την επίσκεψη του Γιαννιώτη παράγοντα στον Βαγγέλη Μαρινάκη έκλεισε αμέσως όλα τα κανάλια επικοινωνίας ανάμεσα στα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο Βρακάς κατάλαβε ότι από τον ΠΑΟΚ δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να τον στηρίξουν στις επικείμενες εκλογές. Κι όταν είδε κλειστή και την τελευταία πόρτα, η απόφαση για ηρωική έξοδο αποτελούσε μονόδρομο.

Οι κακεντρεχείς, βέβαια, διέδιδαν την προηγούμενη Κυριακή άλλα πράγματα. Σύμφωνα με τις διαρροές τους ο Βρακάς αποχώρησε τώρα, για να επιστρέψει αργότερα με άλλη σημαία. Έτσι, έλεγαν όσοι ήθελαν να τον αποδομήσουν και στήριζαν την επιχειρηματολογία τους στο μήνυμα που έστειλε προς τα αφεντικά των μεγάλων ομάδων. Στην ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου κάλεσε τους ισχυρούς του ποδοσφαίρου να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να προτάξουν όσα τους ενώνουν, που κατά τη γνώμη του είναι περισσότερα από εκείνα που τους χωρίζουν.

Ίσως και να ’χουν δίκιο. Ο Βρακάς ουδέποτε έκρυψε τη διάθεσή του να παραμείνει στα πράγματα. Να παίξει ενεργό ρόλο. Απλά το τελευταίο οκτάμηνο είχε πάρει αποστάσεις από την καθημερινότητα της ΕΠΟ.

Απορίες για τον Φαν Σιπ

Ακόμα και από αγώνες της Εθνικής ομάδας απουσίασε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου. Επικαλέστηκε επαγγελματικές υποχρεώσεις και έχασε την προσπάθεια του Τζον φαν Σιπ να πετύχει την επανεκκίνηση της Εθνικής, αν και ο λεγάμενος αποτελούσε προσωπική επιλογή του και κατά γενική ομολογία με τη δουλειά του ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας κέρδισε πολλούς πόντους στη συνείδηση παραγόντων και φιλάθλων.

Αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός ότι ο Βρακάς απέφυγε κάθε αναφορά στον Ολλανδό τεχνικό. Στην ανάρτηση της αποχώρησής του αναφέρθηκε μόνο στις επαφές που είχε για την κατασκευή προπονητικού κέντρου, αλλά δεν έγραψε λέξη για την Εθνική και τον Φαν Σιπ. Έστω και αν 20 μέρες νωρίτερα είχε εμφανιστεί στην ΕΠΟ και ζήτησε την καταβολή της νόμιμης προμήθειας για τη συμφωνία με τον ομοσπονδιακό προπονητή σε μία άλλη εταιρεία ατζέντηδων.

Το περίφημο πλάνο για το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα, πάντως, αποτελεί το σημαντικό επικοινωνιακό χαρτί όσων θέλουν να φράξουν τον δρόμο του Βρακά προς την επιστροφή. Λένε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου τούς έβαλε σε μία προεκλογική ιστορία χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στη διαδικασία. «Γι’ αυτό και δεν έχει γίνει ούτε καν μελέτη», τονίζουν για να αφαιρέσουν από τον Βρακά κάθε επικοινωνιακό κέρδος από την προοπτική να αποκτήσουν οι Εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου το δικό τους προπονητικό κέντρο στα Μεσόγεια.

Αν τα καταφέρουν, θα μας δείξει ο χρόνος. Μέχρι τις εκλογές μεσολαβούν αρκετοί μήνες για να διαπιστώσουν όλοι τις πραγματικές προθέσεις του Βρακά, αλλά και να αποδειχθεί η βιωσιμότητα του πλάνου του για την έκταση στα Σπάτα. Μέχρι τότε, όμως, οι ψίθυροι για «ηρωική έξοδο» θα πολλαπλασιάζονται…

Source link