Ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα από τον υπεύθυνο για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Πίτερ Στάνο

Από A. Xρ.
16:01 – 23/11/2020
Τελευταία Ενημέρωση 16:03 – 23/11/2020

Την αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας προσδοκά η ΕΕ υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν υπεύθυνος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Πίτερ Στάνο κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ερωτηθείς για τις συναντήσεις που είχε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας στις Βρυξέλλες ο Πίτερ Στάνο σημείωσε ότι «H EE ήταν πολύ ξεκάθαρη στο πλαίσιο των προσδοκιών», κάτι το οποίο μεταφέρθηκε στον Ιμπραήμ Καλίν, όπως είπε, και συμπλήρωσε ότι «η προσδοκία της ΕΕ είναι η αποκλιμάκωση».

«Οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν τον Δεκέμβριο ξανά να ξαναδούν τι έγινε από την πλευρά της Τουρκίας και να επανεκτιμήσουν αν η ΕΕ θα προχωρήσει στο δρόμο της θετικής ατζέντας και τη δέσμευσης με έναν εποικοδομητικό διάλογο ή εάν θα να διερευνηθούν όλες οι άλλες επιλογές όπως υπογραμμίστηκε στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου» επισήμανε ο κ. Στάνο τονίζοντας την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε μέλη του κόμματός του έκανε νέο άνοιγμα στην ΕΕ τονίζοντας πως η Άγκυρα βλέπει τον εαυτό της ως «αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης».

Source link