Αρχική Πολιτική Προχώρησαν στη μη μείωση του αφορολογήτου

Προχώρησαν στη μη μείωση του αφορολογήτου

«Πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι του», λέει ο λαός. Αφού οι «Παπατζήδες» που θα μας κυβερνούν μέχρι την 7η Ιουλίου προχώρησαν σε μία ακόμη αλχημεία, θεωρώντας πως απευθύνονται σε σανοφάγους.

Πιο συγκεκριμένα, με τροπολογία προχώρησαν στην κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου αλλά παράλληλα ακύρωσαν και τα θετικά αντίμετρα για την κοινωνία.

Το θράσος τους συνεχίζει να είναι πρωτοφανές αλλά η κλεψύδρα για όλους αυτούς μετρά αντίστροφα.

Η Κυβέρνηση αναιρεί όλα τα θετικά μέτρα για τη Μεσαία Τάξη, που θα οδηγούσαν αφενός στη διεύρυνση της φορολογικής βάση και αφετέρου στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν την κατάθεση της σχετικής διάταξης υπήρξε έντονη ενδοκυβερνητική κρίση, καθώς τα μισά εκ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εισηγούνταν τη διατήρηση των αντίμετρων και τα άλλα μισά την κατάργησή τους, δεδομένου ότι θα δημιουργούσαν δημοσιονομικό κενό δύο δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τελικά αποφασίστηκε να καταργηθούν στο σύνολό τους τα άρθρα 10, 11, 12 και 13 που είχαν ψηφισθεί το 2017 μετά από συμφωνία της Κυβέρνησης με τους δανειστές.

Η κατάργηση των αντίμετρων σημαίνει ότι δεν θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, δεν θα μειωθεί ο εισαγωγικός συντελεστής 22% στο 20%, δεν θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Πρόκειται για μέτρα που θα διεύρυναν τη φορολογική βάση δίνοντας ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που σήκωσαν τη δημοσιονομική προσαρμογή στα χρόνια της κρίσης.

Πέραν του χάους και των άδειων ταμείων οι κινήσεις της Κυβέρνησης κάνουν κακό και στην ανάπτυξη της οικονομίας. Και όπως όλα δείχνουν το κενό θα προσεγγίσει τη διετία 2019-2020 τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολογήτου

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Με την προτεινόμενη διάταξη καταργείται το άρθρο 10 του ν.4472/2017 αναφορικά με την προβλεπόμενη μείωση φόρου εισοδήματος λόγω οικογενειακής κατάστασης, με έναρξη ισχύος από την 1.1.2020 και εφεξής.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, «η εν λόγω κατάργηση κρίνεται αναγκαία για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, προκειμένου οι φορολογούμενοι να εξακολουθήσουν να τυγχάνουν των ισχυουσών φορολογικών ελαφρύνσεων».

Παράλληλα, λόγω της ως άνω κατάργησης, καταργούνται και τα αντίμετρα που είχαν θεσπισθεί με τα άρθρα 11, 12 και 13 του ν.447212017, δηλαδή οι μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ, η αλλαγή της κλίμακας για το φόρο εισοδήματος και η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου προκύπτει επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό 1,92 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2020 και 2,05 δισ. ευρώ για το 2021.

Από την μη εφαρμογή των θετικών αντιμέτρων προκύπτει αύξηση εσόδων 1,454 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2020 και αύξηση εσόδων 1,61 δισ. ευρώ για το 2021.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Πλησίασε την Κύπρο η Ελλάδα με τη νίκη του Ολυμπιακού • Tvkosmos

Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Κράσνονταρ με 4-0 χάρισε στο ελληνικό ποδόσφαιρο 200 βαθμούς. Η χώρα μας παραμένει μεν 16η με 23.700,...

Άρπαξε το σεντόνι σκορπίζοντας 4-0 την Κράσνονταρ ο Ολυμπιακός • Tvkosmos

Άρπαξε το σεντόνι σκορπίζοντας 4-0 την Κράσνονταρ ο Ολυμπιακός • Tvkosmos Αρχικήtop6Άρπαξε το σεντόνι σκορπίζοντας 4-0 την Κράσνονταρ ο Ολυμπιακός Source link

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης επισκέφτηκε το μεσημέρι ο...

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των Ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη • Tvkosmos

Στην μάχη των play offs των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων μπαίνουν από σήμερα οι ελληνικές ομάδες οι οποίες στοχεύουν σε πρόκριση στους ομίλους των ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Σχετικές...

Νέο «πέσιμο» σε Σκουρλέτη από φιλικό ΜΜΕ προς τον Τσίπρα

Νέο «χτύπημα» προς τον Πάνο Σκουρλέτη επεφύλασσε το...