Αρχική Πολιτική Πρέσινγκ στον Ανδρουλάκη για σύγκρουση με τη Φώφη • Tvkosmos

Πρέσινγκ στον Ανδρουλάκη για σύγκρουση με τη Φώφη • Tvkosmos

«Με τον ήλιο τα μπάζω, με τον ήλιο τα βγάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;» Η γνωστή λαϊκή παροιμία έχει γίνει πολύ της μόδας τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους του ΚΙΝΑΛ.

Σχετικές Ειδήσεις

Του Μιχάλη Κωτσάκου

Αφορμή έχει σταθεί η μεθόδευση εκ μέρους της ηγεσίας του κόμματος να προχωρήσει σε ένα στημένο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας αντιδράσεις ακόμη και μεταξύ αυτών που θεωρητικά στηρίζουν τη Φώφη Γεννηματά.

Η παροιμία αναφέρεται στις περιπτώσεις που ανόητες ενέργειες έχουν καταστροφικές συνέπειες. Σύμφωνα με τον σχετικό μύθο, ήταν κάποτε ένας άμυαλος βοσκός που έκλεινε τα πρόβατά του στο μαντρί πριν από τη δύση του ηλίου και το πρωί τα έβγαζε για βοσκή με την ανατολή. Τα πρόβατα, λοιπόν, επειδή υπέφεραν όλη μέρα από τη ζέστη και δεν βοσκούσαν τις ώρες της πρωινής και της νυχτερινής δροσιάς, αρρώσταιναν και πέθαιναν. Ο βοσκός απορούσε για το γεγονός και έλεγε με αφέλεια τη συγκεκριμένη φράση που εξελίχθηκε ως παροιμία.

Κάπως έτσι λειτουργεί και η ηγετική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, καθώς βλέπει ότι το κόμμα τα πήγε εξαιρετικά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, όπως επίσης και στις εκλογές των συνδικαλιστικών οργάνων, όπου είναι σταθερά πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και στα μέλη υπερτερεί του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ΚΙΝΑΛ είναι εγγεγραμμένα μέλη περί των 120.000, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την καμπάνια με το ζόρι φθάνουν τις 30.000 με 35.000. Κι όμως, στις εθνικές εκλογές το ΚΙΝΑΛ απέσπασε το 8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ άγγιξε το 32%.

Κι όπως έλεγε πρόσφατα βουλευτής του κόμματος, «πολύ φοβάμαι ότι τα μέλη μας όταν φθάνει η ώρα της κάλπης ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα», δείγμα τού ότι το ΚΙΝΑΛ πάσχει από στρατηγική, πάσχει γενικά από ηγεσία. Διότι ακόμη και θέματα που το ίδιο αναδεικνύει δεν προσμετρώνται στα θετικά του. Όπως για παράδειγμα έγινε και με τις τράπεζες. Χάρη στον Μιχάλη Κατρίνη το ΚΙΝΑΛ ανέδειξε και πίεσε για τις παράλογες τραπεζικές χρεώσεις, εν τούτοις την Πέμπτη που η Επιτροπή Ανταγωνισμού «μπούκαρε» στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ελάχιστοι ασχολήθηκαν με το ότι το θέμα το ανέδειξε πρώτο το ΚΙΝΑΛ.

«Κρυψώνα» οι εξελίξεις στην υπόθεση Novartis

Η ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι λόγω των πυκνών πολιτικών εξελίξεων θα ξεπεράσει και τη σκόπελο του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και θα μπορέσει να κρυφθεί πίσω από τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και την Προκαταρκτική Επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο. Μόνο που προς το παρόν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να περάσει το μήνυμα ότι διώκεται με την εξαίρεση των Τζανακόπουλου–Πολάκη.

Στο ΚΙΝΑΛ εκτιμούν πως όταν ξεκινήσει τις εργασίες της η Προκαταρκτική και αρχίσουν τις καταθέσεις των μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και αυτή του πρώην αντιπρόεδρου της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή, τότε θα ξεγυμνωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης από το ΚΙΝΑΛ τονίζεται: «Είναι πλέον ξεκάθαρο: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συγκάλυψη του εκτροχιασμού της φαρμακευτικής δαπάνης 2004-2009, κάνει τα πάντα για να μη λειτουργήσουν οι θεσμοί, να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες, να μην αποκαλυφθεί η πολιτική σκευωρία. Μετρήθηκε με την αλήθεια και έχασε οριστικά. Παραδίδουμε την ευτελιστική τακτική του, που υποκατέστησε την πραγματική πολιτική, στους πολίτες. Αυτοί πάντα κρίνουν, συγκρίνουν και αξιολογούν».

Κι όμως, την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα δικά του ΜΜΕ που προπαγανδίζουν, ανακαλύπτουν ένοχους και γενικά πιέζουν το ΚΙΝΑΛ. Και στη Χαριλάου Τρικούπη εξακολουθούν να μην έχουν ανακαλύψει τρόπο για να ξεφύγουν από το ασφυκτικό πρέσινγκ.

Προφανώς στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως με τα καθημερινά non paper, τα οποία τα ονομάζουν «Ρυθμός Επικαιρότητας», θα αλλάξουν το κλίμα. Φυσικά τα τωρινά non paper δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίστοιχα των χρυσών εποχών του ΠΑΣΟΚ, όπου στην κυριολεξία έριχναν κυβερνήσεις.

Αυξάνονται οι πιέσεις προς το Νίκο Ανδρουλάκη, είτε να αμφισβητήσει ευθέως την Γεννηματά, είτε να απέχει από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Πιέζουν τον Κρητικό…

Στο μεταξύ ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ αυξάνονται και οι πιέσεις προς τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής από τη μια έχει να αντιμετωπίσει την πίεση που δέχεται από τα στελέχη που τον στηρίζουν, οι οποίοι του ζητούν είτε να βγει μπροστά και να συγκρουστεί με τη Φώφη Γεννηματά στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, είτε να απέχει ώστε να μην το νομιμοποιήσει πολιτικά. Από την άλλη, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να κατηγορηθεί για την πρόκληση εσωστρέφειας και την υπονόμευση των προσπαθειών για την επανεκκίνηση του χώρου.
Άλλωστε, ουδείς στην «πράσινη κοινωνία» έχει ξεχάσει την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, τον Απρίλιο του 2017, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης και η ομάδα του προκάλεσαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στην ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη, αμφισβητώντας τη διαδικασία του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, μέσω της κατάθεσης διαφορετικής πρότασης. Γεγονός που οδήγησε στην αποχώρηση της ηγετικής ομάδας από τη συνεδρίαση, στην καρατόμηση του Στέφανου Ξεκαλάκη από τη θέση του γραμματέα και στην προκήρυξη έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο γίνεται με δυόμισι χρόνια καθυστέρηση.
Την εποχή εκείνη ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε κατηγορηθεί για «τυφλή σύγκρουση», που γυρίζει το κόμμα σε εσωστρέφεια και έκανε πολύ καιρό να ξεπεράσει τα απόνερα. Έτσι και τώρα κύκλοι του ευρωβουλευτή υποστηρίζουν πως αυτό φοβάται και σήμερα και αυτός είναι ένας από του λόγους που θέλει πρώτα να ζυγίσει όλα τα δεδομένα, τα υπέρ και τα κατά μιας νέας σύγκρουσης, ώστε να πράξει ανάλογα όσον αφορά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Όσο βέβαια καθυστερεί να πάρει αποφάσεις, ο πολιτικός χρόνος κυλά εναντίον του και κινδυνεύει να τον ξεπεράσουν οι εξελίξεις.

 

 

Source link

Ροή Ειδήσεων

Σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας για τον κορωνοϊό χωρίζεται η Ελλάδα

Σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας για τον κορωνοϊό χωρίζεται η Ελλάδα ΑρχικήΕλλάδαΣε τρεις ζώνες επικινδυνότητας για τον κορωνοϊό χωρίζεται η Ελλάδα Source link

Οι δρόμοι της φωτιάς • Tvkosmos

Οι παλαιότεροι θυμούνται τους «Δρόμους της Φωτιάς» ως το αμερικανικό μιούζικαλ των αρχών της δεκαετίας του ’80. Οι σημερινοί νέοι, όμως, βλέπουν τους δρόμους...

Στα χέρια της ΓΓΑ οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού • Tvkosmos

Στα χέρια της ΓΓΑ οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΣτα χέρια της ΓΓΑ οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού Source link

“O ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να καταλάβει τι γίνεται ζημίωσε όλη την Ευρώπη”

"O ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να καταλάβει τι γίνεται ζημίωσε όλη την Ευρώπη" ΑρχικήΠολιτική“O ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να καταλάβει τι γίνεται ζημίωσε όλη την Ευρώπη” Source link

Οικονομική ενίσχυση του ΕΚΑΒ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου,

Οικονομική ενίσχυση του ΕΚΑΒ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, για επιπλέον θέσεις οδηγών και νοσηλευτών στα νησιά Προϋπόθεση η κατά προτεραιότητα και άμεση κάλυψη...