Με πρώτο στόχο την άνοδο από το Silver European League στο Golden, αλλά και την διάκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου, οι διεθνείς ξεκίνησαν προετοιμασία, με δικαιολογημένους απόντες τους Ντίμα Φιλίποφ, Αγκίμ Κοτζάι (αναμένονται την Παρασκευή 17/5 στην Αθήνα).

Οι προπονήσεις της Εθνικής θα γίνονται καθημερινά στο κλειστό του Ρέντη, εκεί όπου θα φιλοξενηθούν και οι εντός έδρας επίσημοι αγώνες για το Silver European League (Αυστρία, Βοσνία και Ουγγαρία).

Πριν την έναρξη της προπόνησης, ευχήθηκαν καλή επιτυχία και υγεία στους παίκτες ο αντιπρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Λευτέρης Κογκαλίδης, ο γενικός γραμματέας Νεκτάριος Χαλβατζής και ο ταμίας Τάκης Καβαλλιεράκης.

«Εκ μέρους του προέδρου, Γιώργου Καραμπέτσου ο οποίος για λόγους υγείας δεν μπόρεσε να έρθει, αν και θα ήθελε πάρα πολύ, σας ευχόμαστε υγεία, καλή επιτυχία και τύχη στις φετινές σας υποχρεώσεις. Η ομοσπονδία και όλοι εμείς, θα είμαστε στο πλευρό σας, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη σε σας και ελπίζουμε ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι ακόμα καλύτερο από το περσινό» τόνισε χαρακτηριστικά ο ταμίας και τεχνικός σύμβουλος Εθνικών ομάδων Τάκης Καβαλλιεράκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Ανδρεόπουλου και των διεθνών στην Media day που πραγματοποιήθηκε:

Δημήτρης Ανδρεόπουλος: «Πρώτος στόχος η πρόκριση στον τελικό του ευρωπαϊκού λιγκ»

«Θα είναι δύσκολη και μακροχρόνια προετοιμασία. Στο τέλος της έχουμε τον μεγάλο στόχο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μετά από 10 χρόνια θέλουμε να δείξουμε κάτι καλό. Κυρίως όμως θέλουμε να το χαρούμε. Στο πρώτο στάδιο έχουμε το ευρωπαϊκό λιγκ, διοργάνωση που θέλουμε να φθάσουμε μέχρι τον τελικό και νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γενικά όμως θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι για τους αθλητές μου και αυτό που μπορώ να υποσχεθώ, είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Το ευχάριστο είναι ότι όποιος αθλητής κλήθηκε στην Εθνική ομάδα είναι παρών. Ακόμα και αθλητές οι οποίοι είναι τραυματίες βρίσκονται μαζί μας και θα προσπαθήσουν να αποθεραπευτούν μέσα στα πλαίσια της προετοιμασίας της Εθνικής. Αυτό δείχνει την έννοια της ομάδας».

Για την επιστροφή του Δημήτρη Τζούριτς ο Ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: «Ο Τζούριτς είναι παρών μετά από δύο χρόνια, στα οποία ήταν πολύ άτυχος. Δεν θα βρίσκεται στην 18άδα του ευρωπαϊκού λιγκ, όμως διάθεση δική του και δική μας, είναι να προπονείται, ώστε να είναι έτοιμος στο ευρωπαϊκό».

Για τη θέση που θα αγωνιστεί ο Μενέλαος Κοκκινάκης είπε: «Θα συζητήσω με τον Μενέλαο και θα αγωνιστεί εκεί όπου η Εθνική ομάδα τον χρειάζεται».

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος αναφέρθηκε για την προίκα που άφησε στην Εθνική η περυσινή χρονιά: «Το γεγονός ότι και οι παίκτες χαίρονται που παίζουν στην Εθνική, αλλά και ο κόσμος ευχαριστιέται με αυτό που βλέπει, είναι αυτά τα στοιχεία που έχουμε κρατήσει από πέρυσι. Οι αθλητές θέλουν να είναι στην Εθνική ομάδα. Είναι σημαντικό και για τους ίδιους αλλά και για τον χώρο του βόλεϊ και έχουν συνειδητοποιήσει ότι παίζοντας με το εθνόσημο στο στήθος, κουβαλούν ολόκληρη την ιστορία του Ελληνικού Βόλεϊ. Αυτό το χαρακτηριστικό μας έκανε να βγάλουμε αυτό το καλό πρόσωπο πέρυσι και αυτό θέλουμε να δείξουμε και φέτος».

Γιώργος Πετρέας: «Ακόμα ψηλότερα φέτος»

«Αν και οι περισσότεροι τελειώσαμε τις υποχρεώσεις μας με τις ομάδες μας πριν λίγες ημέρες, όλοι μας ερχόμαστε στην Εθνική ομάδα με χαμόγελο και όρεξη για δουλειά. Συνεχίζουμε στο ίδιο οικογενειακό κλίμα που υπήρχε και πέρυσι για να πάμε φέτος ακόμα ψηλότερα. Από την στιγμή που περάσαμε στο ευρωπαϊκό, ανυπομονούμε να λάβουμε μέρος, όμως πρώτα έχουμε μπροστά μας το ευρωπαϊκό λιγκ. Θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο πιο δυνατοί μπορούμε, για να προετοιμαστούμε παράλληλα και για το Euro. Σιγά σιγά θα επανέλθουν και τα παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποιους τραυματισμούς και μέρα με την μέρα θα γίνουμε ίδια ομάδα με πέρυσι. Θα κυνηγάμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε, για τον κόσμο που μας βλέπει αλλά και για τους εαυτούς μας».

Θανάσης Πρωτοψάλτης: «Ξεκινάει ένα όμορφο καλοκαίρι»

«Κάθε αθλητής θέλει να ζει το κλίμα της Εθνικής ομάδας. Όλοι όσοι κληθήκαμε είμαστε εδώ και ξεκινάει για εμάς ένα όμορφο καλοκαίρι. Έχω κάποια θέματα τραυματισμών, όμως θα ενταχθώ κανονικά στην Εθνική ομάδα. Ανάλογα με τις θεραπείες θα δούμε που μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Είναι μία ευκαιρία για εμάς το ευρωπαϊκό, καθώς θα παίξουμε με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θα ζούμε κάθε μέρα ξεχωριστά. Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι στην Εθνική ομάδα και δεν σκέφτομαι ακόμα το μέλλον μου σε σύλλογο. Στόχος μου είναι να είμαι στο εξωτερικό, εννοείται όμως πως δεν θα πω όχι σε κάτι εξίσου καλό. Αυτή τη στιγμή όμως είμαι συγκεντρωμένος στην Εθνική ομάδα».

Δημήτρης Τζούριτς: «Διαγώνιος μέχρι να πεθάνω»

«Μου έλειψε η Εθνική, γενικά μου έλειψε το βόλεϊ. Τα τελευταία δύο καλοκαίρια δεν ήμουν στην Εθνική, δυστυχώς δεν μπορούσα και αυτό φαινόταν στο γήπεδο. Είμαι έτοιμος και πάντα ήμουν και θα είμαι δίπλα στην Εθνική ομάδα. Είμαι εδώ για να βοηθήσω και με την εμπειρία μου και θέλω όσα έχω μάθει να τα μεταδώσω στους μικρότερους. Στο τελευταίο ευρωπαϊκό κουβαλούσα εγώ τα νερά και τις πετσέτες και τώρα δίνω εγώ οδηγίες για να μου τα φέρουν. Το άσχημο είναι ότι πέρασαν 10 χρόνια για να επιστρέψουμε σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το ευχάριστο όμως είναι ότι θα είμαστε και πάλι παρόντες σε τελική φάση. Όλα αυτά τα 10 χρόνια το θέλαμε πολύ, περάσαμε δύσκολα με πολλές θυσίες. Αυτά ήταν τα άσχημα και ανήκουν στο παρελθόν. Το θετικό είναι ότι πλέον έχουμε υψηλούς στόχους. Δεν θα πάμε για… παρέλαση στο ευρωπαϊκό, δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με την παρουσία μας. Είναι μία διοργάνωση που έχουμε 10 χρόνια να πάμε και έχουμε μεγάλες απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και την ομάδα. Ξέρουμε ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσουμε, αλλά πάμε χωρίς άγχος και με την… τρέλα του Κοκκινάκη να μας οδηγεί. Χρειαζόμαστε πίστη και να είμαστε αισιόδοξοι σε αυτό που κάνουμε. Επειδή έχουν γραφτεί πολλά για μένα, πάντα ήμουν παρών όταν ήμουν υγιής. Είναι ένα εξίσου σημαντικό καλοκαίρι, δεν έρχεται κανένας στην Εθνική για να βρει ομάδα. Άλλο να αγωνίζεσαι για το εθνόσημο και άλλο για έναν σύλλογο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σε ποια θέση θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Τζούριτς, ο Έλληνας διεθνής ήταν απόλυτος: «Θα παίζω διαγώνιος μέχρι να πεθάνω».

Μενέλαος Κοκκινάκης: «Υπάρχει τρέλα… over the limit»

«Η τρέλα είναι over the limit στην ομάδα, οπότε αυτό είναι καλό. Όταν μαζευόμαστε όλοι μαζί νιώθω μεγάλη χαρά μέσα μου. Είμαστε δεμένοι μεταξύ μας και περνάμε πολύ καλά. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Όλα αυτά τα χρόνια παλεύουμε να κάνουμε κάτι καλό για την Εθνική ομάδα. Πιστεύω πως και αυτό το καλοκαίρι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, με την ίδια θέληση και πίστη και με τη τρέλα που διαθέτουμε, να καταφέρουμε κάτι καλό στο γήπεδο. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η Εθνική ομάδα πρέπει να παίζει με καρδιά και αγάπη για αυτό που κάνει. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Με σωστή τακτική να καταφέρουμε να φέρουμε νίκες για την χώρα μας».

Source link