Ανοίγουν κομμωτήρια, καταστήματα περιποίησης νυχιών και κέντρα αισθητικής – Πως θα κάνουμε τα ψώνια μας

Από X. AΚ
16:34 – 15/01/2021
Τελευταία Ενημέρωση 16:39 – 15/01/2021

Το «πράσινο φως» για το καθολικό άνοιγμα του λιανεμπορίου από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει αυτήν την ώρα.

Συγκεκριμένα από τη προσεχή Δευτέρα οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν το άνοιγμα όλων των καταστημάτων, μεταξύ άλλων τα mall και τα εμπορικά κέντρα, τα οποία και αυτά όπως και το λιανεμπόριο θα λειτουργήσουν με την μέθοδο του click in shop.

Αναφορικά με τις «κόκκινες» περιοχές τα καταστήματα θα ανοίξουν μόνο με τη λειτουργία click away.

Να σημειωθεί ότι στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές περιλαμβάνονται η Δυτική Αττική, η Ροδόπη, η Βοιωτία και όλες οι περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς τοπικού lockdown.

Όσον αφορά τα ψώνια μας βασική προϋπόθεση είναι το SMS στο 13033 με τον κωδικό 2. Θα υπάρχει ωστόσο χρονικός περιορισμός δύο ωρών για τα ψώνια των καταναλωτών. Μαζί με τα καταστήματα θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης νυχιών και τα κέντρα αισθητικής.

Για την είσοδο στο καταστήματα θα ισχύει ο περιορισμό ατόμων ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος, θα τηρούνται αυστηρά υγειονομικά μέτρα.

Επιπλέον, δόθηκε το πράσινο φως και για τις εκκλησίες όπου θα ξεκινήσουν λειτουργίες με κόσμο από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Source link