Αρχική Πολιτική Που κατάντησε ο Αλέξης; • Tvkosmos

Που κατάντησε ο Αλέξης; • Tvkosmos

Σε απόγνωση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. Η διαφορά που χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη και με κάθε τρόπο προσπαθεί να αποφύγει μία μεγάλη ήττα, ώστε να είναι σε θέση να την διαχειριστεί. Έτσι ανακηρύσσεται πρωταθλητής στα χτυπήματα κάτω από την ζώνη δεν διστάζει να υιοθετήσει fake news, όπως έγινε τα δύο τελευταία 24ωρα ότι δήθεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να επιβληθεί 7ήμερη εργασία.

Σχετικές Ειδήσεις

Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, απάντησε όταν ρωτήθηκε για την επιχειρησιακή σύμβαση συγκεκριμένης εταιρείας, της Παπαστράτος, η οποία αφορά στην επταήμερη λειτουργία της εταιρείας. Δεν μίλησε ποτέ για επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της. Αναφερόταν στη σύμβαση που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι με τη διοίκηση της εταιρείας και προβλέπει εικοσιτετράωρη και επταήμερη λειτουργία ορισμένων τμημάτων της παραγωγής, με ταυτόχρονη μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων στα τμήματα αυτά κατά περίπου 7%. Με τις βάρδιες που έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στο σωματείο και στη διοίκηση εξασφαλίζονται για κάθε εργαζόμενο επιπλέον 18 ημέρες ανάπαυσης τον χρόνο.

Μέσα από το νέο μοντέλο εργασίας, η Παπαστράτος μειώνει τον μέσο χρόνο εργασίας σε 37,3 ώρες την εβδομάδα -αντί για 40- διατηρώντας παράλληλα το ίδιο επίπεδο μισθών. Σημειώνεται ότι με το νέο μοντέλο λειτουργίας του εργοστασίου προκύπτουν και ανάγκες για νέες προσλήψεις, γεγονός που σημαίνει ότι ο τελικός αριθμός των υπαλλήλων θα ανέρχεται σε 460, από 400 που είχαν υπολογιστεί αρχικά.

Η διαστρέβλωση του Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να χαρακτηρίσει τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανατριχιαστική και να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι προχωρά ένα βήμα ακόμα στον νεοφιλελεύθερο δρόμο, μιλώντας για επταήμερη εργασία! «Ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του. Χαρακτήρισε τη 13η σύνταξη “ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα”. Και ενώ η σύνταξη αυτή θα είναι ΜΟΝΙΜΗ, αρνήθηκε κατηγορηματικά να την εγγυηθεί», αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση. «Για άλλη μια φορά μίλησε περιφρονητικά για τα κοινωνικά επιδόματα», προσθέτει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε και για επταήμερη εργασία, δεσμεύθηκε δηλαδή ότι θα γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα».

Έτρεξε ο Τσίπρας

Ως γνωστόν ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί κατά γράμμα τις συμβουλές του βασιλιά της προπαγάνδας, του Θανάση Καρτερού. Ναι του γνωστού από το άρθρο στον Ριζοσπάστη το 1986 “φάτε άφοβα μαρούλια”, στην προσπάθεια του να αποδείξει στην ελληνική κοινωνία ότι το πυρηνικό δυστύχημα στο Τσέρνομπιλ δεν ήταν κάτι σημαντικό. Έτσι, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας ξεπερνώντας κάθε όριο προπαγάνδας υιοθέτησε πλήρως τα παραμύθια του Καρτερού και έκανε και δήλωση από τα Ιωάννινα:

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έσπασε τα κοντέρ, το τερμάτισε. Αντί να δεσμευτεί για τη 13η σύνταξη που θα φέρουμε για ψήφιση στη Βουλή, δεσμεύτηκε για θέσπιση επταήμερης εργασίας. Αν, λέει, συμφωνούν οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες, να συνάπτεται επιχειρησιακή σύμβαση που να προβλέπει επταήμερη εργασία αντί για πενθήμερη».

Η απάντηση

Η ΝΔ έκανε λόγο για «πρωτοφανή γκάφα» της Κουμουνδούρου και του Μαξίμου και σε ανακοίνωσή της θυμίζει ότι «το Μαξίμου καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη για μια επιχειρησιακή σύμβαση την οποία ενέκρινε το υπουργείο της κ. Αχτσιόγλου!».

Μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απάντησε αναλυτικά στα σχόλια από Μαξίμου: «Ο μηχανισμός λάσπης του κ. Τσίπρα που βάφτισε “13η σύνταξη” ένα προεκλογικό επίδομα, σήμερα έκανε μια πρωτοφανή γκάφα. Το Μαξίμου καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη για μια επιχειρησιακή σύμβαση την οποία ενέκρινε το υπουργείο της κ. Αχτσιόγλου(!), η οποία προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας “Παπαστράτος” και όχι βέβαια την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της. Και καλά έκανε η κ. Αχτσιόγλου, διότι με τη συμφωνία αυτή, στην οποία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, οι εργαζόμενοι τελικά εργάζονται λιγότερες ώρες κάθε εβδομάδα, χωρίς να μειωθούν τα εισοδήματά τους που είναι πάνω από το μέσο όρο στον κλάδο τους. Κατά τα λοιπά, το μόνο σημείο που δεν αποτελεί fake news στην ανακοίνωση του Μαξίμου είναι ότι ο λαός όντως θα μιλήσει στις 26 Μαΐου και θα στείλει σε μόνιμες διακοπές τον κουρασμένο κ. Τσίπρα».

Όταν πανηγύριζαν

Για την υπογραφή της συμφωνίας μόνο καλά λόγια είχε ο τύπος του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν. Είναι χαρακτηριστικά όσα γράφει το φιλοκυβερνητικό σάιτ Left.gr τον Μάϊο του 2018: «Την εφαρμογή νέου μοντέλου λειτουργίας, με μείωση ωρών εργασίας χωρίς μείωση αποδοχών, ανακοίνωσε η «Παπαστράτος». Η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα μακρόχρονου και εποικοδομητικού διαλόγου με το σωματείο των εργαζομένων της “Παπαστράτος”, επικυρώθηκε στη γενική συνέλευση από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και επισημοποιήθηκε με τη σχετική τροποποίηση της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Μάλιστα και ο Αλέξης Τσίπρας έχει επισκεφθεί την εταιρεία Παπαστράτος, την οποία παρουσίασε ως παράδειγμα μιας επιχείρησης που όχι απλώς συνεχίζει να επενδύει και να προσλαμβάνει αλλά δημιουργεί και νέες σχέσεις ανάμεσα στην διοίκηση και το προσωπικό. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία την επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, που δημιουργεί 400 νέες θέσεις εργασίας, της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» κατά την επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις της, τόνισε τις προοπτικές που ανοίγονται πλέον για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα του για το ενδιαφέρον που δείχνουν και θα δείξουν ξένοι και εγχώριοι επενδυτές για επενδύσεις στη χώρα μας.

Επίθεση και από την Αχτσιόγλου

Η υπουργός Εργασίας, αν και αποδέχθηκε την νέα επιχειρησιακή σύμβαση στην Παπαστράτος και εκείνη επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δήθεν θέλει την κατάργηση της αργίας του Σαββάτου: “Νόμιζα ότι, μετά την εξαγγελία του για το τέλος του 8ώρου, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μας επιφύλασσε άλλες εκπλήξεις. Αλλά ναι, τελικά, σήμερα, κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του. Εξήγγειλε την 7ήμερη εργασία».

Στο ίδιο μήκος κύματος κριτικής με το μέγαρο Μαξίμου, κινήθηκε και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος έγραψε στα social media: «Παρακολουθώντας τη συνέντευξη του κυρίου Μητσοτάκη δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν τον άκουσα να μιλάει για την υιοθέτηση 7ήμερης εργασίας. Έπρεπε να το ακούσω 2η και 3η φορά. Ακόμη και για τον κύριο Μητσοτάκη, του ξεπερασμένου 8ωρου και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, η θέση αυτή ξεπερνά κάθε όριο». Είναι θέση που θα άρμοζε σε βιομήχανο ή φεουδάρχη του 17ου αιώνα. Να μην του επιτρέψουμε να μας γυρίσει εκεί!».

Η απάντηση Μητσοτάκη

«Ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα επτά μέρες την εβδομάδα. Και θα πει ακόμη περισσότερα μέχρι τις 26 Μαΐου για να αποφύγει τη συντριβή του», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και συνέχισε: «Την ώρα που κόβει την 12η σύνταξη με τη μείωση του αφορολόγητου, βαφτίζει 13η σύνταξη ένα προεκλογικό επίδομα. Η ΝΔ θα ενισχύσει το πραγματικό εισόδημα των συνταξιούχων στους οποίους ο κ. Τσίπρας έκοψε ακόμη και το ΕΚΑΣ. Σε ό,τι αφορά την αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν 7ημερης εργασίας, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία που αναφέρθηκα δουλεύουν κανονικά πενθήμερο και αντί 40 ώρες την εβδομάδα, 37 με καλύτερες απολαβές. Είναι τόσο απελπισμένα ψεύτης ο κ. Τσίπρας που καταγγέλλει μια σύμβαση που η δική του κυβέρνησή ενέκρινε, σε μια εταιρεία που ο ίδιος επισκέφθηκε».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλήγει: «Οι πολίτες, όμως που ξέρουν πια τον κ. Τσίπρα, που θέλουν να βγουν από τον φαύλο κύκλο της μιζέριας, θα του δώσουν σε λίγες μέρες την απάντηση που του αξίζει».

 

 

Source link

Ροή Ειδήσεων

Τη δημιουργία μητρώου εμβολιασμών προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας

Doctor rushing in hallway Την δημιουργία μητρώου εμβολιασμών και...

«Η Τουρκία επιθυμεί να παίζει τον ρόλο περιφερειακής υπερδύναμης»

Βορίδης: «Η Τουρκία επιθυμεί να παίζει τον ρόλο περιφερειακής υπερδύναμης» ΑρχικήΠολιτικήΒορίδης: «Η Τουρκία επιθυμεί να παίζει τον ρόλο περιφερειακής υπερδύναμης» Source link

Συνελήφθησαν έξι άτομα στον δήμο Γόρτυνας για παράνομα τυχερά παίγνια

Κρήτη: Συνελήφθησαν έξι άτομα στον δήμο Γόρτυνας για παράνομα τυχερά παίγνια ΑρχικήΕλλάδαΚρήτη: Συνελήφθησαν έξι άτομα στον δήμο Γόρτυνας για παράνομα τυχερά παίγνια Source link

Έτοιμη να στείλει ερευνητικό σκάφος στην Κρήτη

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Έτοιμη να στείλει ερευνητικό σκάφος στην Κρήτη ΑρχικήΔιεθνήΝέα πρόκληση από την Τουρκία: Έτοιμη να στείλει ερευνητικό σκάφος στην Κρήτη Source link...

«Κόλλησε» στην Καβάλα 0-0 ο Ιωνικός • Tvkosmos

Ισόπαλο 0-0 έληξε το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Football League ανάμεσα σε Καβάλα και Ιωνικό, που είχε δοκάρι στο 60’ με σουτ του...