Αρχική Ελλάδα Πότε θα δοθούν τα αναδρομικά στoυς συνταξιούχους

Πότε θα δοθούν τα αναδρομικά στoυς συνταξιούχους

Tο πρώτο τρίμηνο του 2020 αναμένεται να δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, όπως τόνισε στον ΑΝΤ1 και ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης.

Σχετικές Ειδήσεις

Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι προτιμότερο να υπάρξει κάποια καθυστέρηση, προκειμένου οι αποφάσεις που θα ληφθούν να είναι εφαρμόσιμες.

Ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε ότι ο επανυπολογισμός των συντάξεων δεν θα οδηγήσει σε καμία περίπτωση σε μείωση συντάξεων και τόνισε ότι μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο, τα επόμενα χρόνια, η ροπή των συντάξεων θα είναι μόνος προς τα πάνω.

«Είναι δεδομένο ότι ο επανυπολογισμός των συντάξεων δεν πρόκειται να δημιουργήσει αρνητικά αποτελέσματα. Αντιθέτως θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι δεν εξετάζεται κάποια αλλαγή στα χαμηλότερα χρόνια εργασίας (κάτω των 30-35 ετών), αλλά εξετάζεται μια λογική αύξησης σε συντάξεις όπου αυτό είναι εφικτό.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρθηκε στις δύο προτεραιότητες του υπουργείου: τη μείωση κατά 25% των εισφορών και την τήρηση των όσων προβλέπονται για τους συνταξιούχους από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση ετοιμάζει δική της ερώτηση προς το ΣτΕ που θα περιλαμβάνει όλη την «ομπρέλα» των απαιτήσεων των συνταξιούχων, ο κ. Μηταράκης απάντησε: «Σας διαβεβαιώ ότι θα λάβουμε κάθε πρόσφορο μέσο για να μην υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις που καθυστερούν τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων».

Τόνισε μάλιστα ότι στόχος του υπουργείου είναι μέσα στο 2019 και έως τις αρχές του 2020 να ξεκαθαρίσει η εικόνα με τα ποσά που οφείλονται στους συνταξιούχους.

«Η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τα αναδρομικά» σημείωσε.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Όλες οι αλλαγές στα κριτήρια

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με το οποίο θεσπίζεται επίδομα γέννησης ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα...

Ταυτοποιήθηκε η σορός του • Tvkosmos

Όπως έγινε γνωστό από τις αρμόδιες αρχές του Λος Άντζελες, η σορός του Κόμπι Μπράιαν και 3 άλλων ατόμων ταυτοποιήθηκαν μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων....

Νέο ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων κινητής

Νέο ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων κινητής έφερε η πρωτοποριακή χριστουγεννιάτικη προσφορά της COSMOTE, που για πρώτη φορά διέθεσε σε όλους τους συνδρομητές της απεριόριστα...

«Τα σύνορά μας είναι αμετακίνητα και αδιαπραγμάτευτα»

«Καθημερινά διαπιστώνουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής μας στην διεθνή εικόνα της Ελλάδας», δηλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό...