Αρχική Οικονομία Πώς θα απαλλαγούν από την εισφορά αλληλεγγύης

Πώς θα απαλλαγούν από την εισφορά αλληλεγγύης

Χιλιάδες εν ενεργεία και συνταξιούχοι δημόσιοι λειτουργοί (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, ιατροί του ΕΣΥ, δικαστικοί κ.λπ.) υπαγόμενοι στα ειδικά μισθολόγια, οι οποίοι τον Δεκέμβριο του 2018 εισέπραξαν αναδρομικά, βάσει του ν. 4575/2018, και οι οποίοι από τα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους μέχρι και σήμερα υπέβαλαν ήδη τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος χρεώθηκαν άδικα με επιπλέον ποσά ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Ο λόγος είναι ότι οι φορείς του Δημοσίου που κατέβαλαν στους φορολογούμενους αυτούς κατά τη διάρκεια του 2018 τα τακτικά ποσά των αποδοχών τους συνέταξαν και υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο σύστημα TAXISnet τις σχετικές βεβαιώσεις αποδοχών, έχοντας εντάξει τα ποσά των αναδρομικών στα εισοδήματα που επιβαρύνονται με  ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Εκ των υστέρων όμως, η κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει τα συγκεκριμένα ποσά αναδρομικών από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και για τον σκοπό αυτό κατέθεσε στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε και τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ.

Προκειμένου λοιπόν οι δικαιούχοι των αναδρομικών που υπέβαλαν ήδη τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος να απαλλαγούν εκ των υστέρων κι αυτοί από την μη νόμιμη πλέον πρόσθετη χρέωση με ειδική εισφορά αλληλεγγύης θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις στο σύστημα ΤΑΧΙnet.

Με την υποβολή των δηλώσεων αυτών, στις οποίες τα ποσά των αναδρομικών θα είναι πλέον προσυμπληρωμένα στους κωδικούς 617-619 του πίνακα 6, όπου αναγράφονται τα πλήρως φοροαπαλλασσόμενα ποσά, οι φορολογούμενοι θα απαλλαγούν γι’ αυτά από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Source link

Ροή Ειδήσεων

Τυχερό εις διπλούν το πρακτορείο ΟΠΑΠ που έδωσε 7,7 εκατ. ευρώ στο ΤΖΟΚΕΡ • Tvkosmos

Τυχερό εις διπλούν το πρακτορείο ΟΠΑΠ που έδωσε 7,7 εκατ. ευρώ στο ΤΖΟΚΕΡ • Tvkosmos Source link

Η συγκλονιστική νοσοκόμα που ραγίζει καρδιές (φωτο)

Εκρήξεις Βηρυτός: Η συγκλονιστική νοσοκόμα που ραγίζει καρδιές (φωτο) Source link

Κλείνουν τα εισιτήρια για το Final 8 της Γερμανίας • Tvkosmos

Τα Κύπελλα Ευρώπης επιστρέφουν μετά από περίπου πέντε μήνες. Σήμερα θα διεξαχθούν τέσσερις αγώνες της φάσης των «16». Θα γίνουν γνωστές οι πρώτες ομάδες...

Γιατί πήγε ο Άδωνις στην ορκομωσία των νέων υπουργών

Στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης μετά τις «διορθωτικές κινήσεις» του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίστηκε προς μεγάλη έκπληξη των παρευρισκομένων...