Αρχική Οικονομία Πώς θα απαλλαγούν από την εισφορά αλληλεγγύης

Πώς θα απαλλαγούν από την εισφορά αλληλεγγύης

Χιλιάδες εν ενεργεία και συνταξιούχοι δημόσιοι λειτουργοί (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, ιατροί του ΕΣΥ, δικαστικοί κ.λπ.) υπαγόμενοι στα ειδικά μισθολόγια, οι οποίοι τον Δεκέμβριο του 2018 εισέπραξαν αναδρομικά, βάσει του ν. 4575/2018, και οι οποίοι από τα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους μέχρι και σήμερα υπέβαλαν ήδη τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος χρεώθηκαν άδικα με επιπλέον ποσά ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Ο λόγος είναι ότι οι φορείς του Δημοσίου που κατέβαλαν στους φορολογούμενους αυτούς κατά τη διάρκεια του 2018 τα τακτικά ποσά των αποδοχών τους συνέταξαν και υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο σύστημα TAXISnet τις σχετικές βεβαιώσεις αποδοχών, έχοντας εντάξει τα ποσά των αναδρομικών στα εισοδήματα που επιβαρύνονται με  ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Εκ των υστέρων όμως, η κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει τα συγκεκριμένα ποσά αναδρομικών από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και για τον σκοπό αυτό κατέθεσε στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε και τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ.

Προκειμένου λοιπόν οι δικαιούχοι των αναδρομικών που υπέβαλαν ήδη τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος να απαλλαγούν εκ των υστέρων κι αυτοί από την μη νόμιμη πλέον πρόσθετη χρέωση με ειδική εισφορά αλληλεγγύης θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις στο σύστημα ΤΑΧΙnet.

Με την υποβολή των δηλώσεων αυτών, στις οποίες τα ποσά των αναδρομικών θα είναι πλέον προσυμπληρωμένα στους κωδικούς 617-619 του πίνακα 6, όπου αναγράφονται τα πλήρως φοροαπαλλασσόμενα ποσά, οι φορολογούμενοι θα απαλλαγούν γι’ αυτά από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Source link

Ροή Ειδήσεων

Μια τρύπα στο… νερό η συνάντηση των Big 4 • Tvkosmos

Μια τρύπα στο… νερό αποτέλεσε η συνάντηση των τεσσάρων «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου(Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ), με τους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA...

LIVE Streaming: Ελλάδα-Κροατία (Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Ανδρών, 21:30) • Tvkosmos

LIVE Streaming: Ελλάδα-Κροατία (Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Ανδρών, 21:30) • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάLIVE Streaming: Ελλάδα-Κροατία (Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Ανδρών, 21:30) Source link

LIVE Streaming: Μπούργκος-ΑΕΚ (Basket Champions League, 21:30) • Tvkosmos

Από Μ. Δ. 20:29 - 22/01/2020 Τελευταία Ενημέρωση 11:37 - 22/01/2020 Την Μπούργκος μέσα στην Ισπανία αντιμετωπίζει η ΑΕΚ (21:30), για την 12η αγωνιστική του Basketball Champions...