Η επόμενη μέρα του εργασιακού νομοσχεδίου και η υλοποίηση των σχετικών διατάξεων αποτελεί πέρα από κάθε αμφιβολία το μεγάλο στοίχημα για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε μεγάλη βαρύτητα στη στήριξη μιας βαθιάς μεταρρύθμισης που αλλάζει το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων θέτοντας το σε μία νέα βάση με φόντο τις ανάγκες της νέας εποχής.

Στην αντίπερα όχθη, η αντιπολίτευση βρήκε μια καλή ευκαιρία για να βγει στα κεραμίδια κάνοντας λόγο για απορρύθμιση και εργασιακό μεσαίωνα.

Από εδώ και στο εξής χρειάζεται να δοθεί έμφαση στο πως οι σχετικές διατάξεις θα υλοποιηθούν προς όφελος των εργαζομένων και με σεβασμό στις πραγματικές ανάγκες της κάθε επιχείρησης που πέρασε ισχυρές αναταράξεις μέσα στην πανδημία.

Παραδείγματος χάριν η ανάδειξη σύντομων success stories από την εφαρμογή των μέτρων μπορούν αφετέρου να πείσουν την κοινή γνώμη για την ορθότητα των μέτρων, να αυξήσουν την αξιοπιστία της Κυβέρνησης ακόμη περισσότερο και ταυτόχρονα να βάλουν ένα τέλος στο όργιο προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων.

Οφείλουν να καταλάβουν οι ινστρούχτορες της Κουμουνδούρου ότι η αντιπολίτευση με κουτόχορτο είναι μια αδιέξοδη στρατηγική που βυθίζει ακόμη περισσότερο την Αξιωματική Αντιπολίτευση στην εσωστρέφεια και την ανυποληψία.

Στην αντίπερα όχθη, τα κυβερνητικά στελέχη που είναι επιφορτισμένα με την υλοποίηση των διατάξεων του νέου εργασιακού πρέπει να επιδείξουν σθένος και βούληση να υπηρετήσουν μέχρι τέλος τα όσα υποσχέθηκαν και υπεραμύνθηκαν εντός και εκτός Βουλής, καθώς η κοινή γνώμη έχει φτάσει στα όρια της και επιδεικνύει μηδενική ανοχή, ενώ η νεολαία προσδοκά σε καλύτερες μέρες την επομένη της πανδημίας.

Η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ανοίξει όλα τα μέτωπα σε μία κρίσιμη περίοδο που επιχειρεί να επιστρέψει τη χώρα στη κανονικότητα και η καταγραφή απτών αποτελεσμάτων συνιστά το απόλυτο ζητούμενο στους επόμενους κρίσιμους μήνες.

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here