Αρχική Πολιτική Πως η Κυβέρνηση κερδίζει τη μάχη της καθημερινότητας

Πως η Κυβέρνηση κερδίζει τη μάχη της καθημερινότητας

Με συγκροτημένο σχέδιο και μεγάλη αποφασιστικότητα δίνει η Κυβέρνηση τη μάχη της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

Στη σκιά των αναταράξεων που επέφερε η πανδημία, το Μέγαρο Μαξίμου υλοποιεί σειρά μέτρων που έχουν ως αποκλειστικό γνώμονα τη στήριξη των πολλών και τη δημιουργία συνθηκών μίας βελτιωμένης καθημερινότητας, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Σε πολιτικό επίπεδο, η κυβερνητική παράταξη γνωρίζει ότι οι επιδόσεις της σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα κρίνουν πολλά όταν έλθει η ώρα της κάλπης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει σαφείς κατευθύνσεις στους υπουργούς και υφυπουργούς να εξαντλήσουν κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου αντίστοιχες δράσεις να λάβουν σε σύντομο χρονικό διάστημα σάρκα και οστά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό δίνεται προτεραιότητα στους παρακάτω άξονες:

-Μετρό και Μετακινήσεις: Η ολοκλήρωση της γραμμής Μετρό προς Πειραιά θα δώσει μεγάλη ανάσα σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή του λεκανοπεδίου, καθώς επίσης και η νέα γραμμή του τραμ στην περιοχή. Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, προχωρά με ταχείς ρυθμούς η ολοκλήρωση του έργου του μετρό στη συμπρωτεύουσα.

-Βελτίωση των υποδομών και δημιουργία νέων: προχωρούν σημαντικά έργα υποδομής σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα.

– Ψηφιακή σύγκλιση και πάταξη της γραφειοκρατίας: Στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή μετατροπή της χώρας σε μια ψηφιακή οντότητα που θα μηδενίσει τα φαινόμενα γραφειοκρατίας, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες. Τα πρώτα αποφασιστικά βήματα έγιναν στη διάρκεια της αντιμετώπισης της πρώτης φάσης της πανδημίας ενώ η συνέχεια από το αρμόδιο υπουργείο αναμένεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

– Στήριξη των ευπαθών ομάδων: Το Μέγαρο Μαξίμου δίνει έμφαση στο να εξαλειφθούν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας για τις ευπαθείς ομάδες.

– Αναβάθμιση υπηρεσιών Υγείας: Η πανδημία αποτέλεσε τη βασική αφορμή για την ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το πετυχημένο μοντέλο του τομέα Υγείας που έλαβε ακόμη και διεθνή εύσημα αποτελεί έναν καλό οδηγό για τη δημιουργία ενός ανθεκτικού συστήματος σε στέρεες βάσεις.

– Αποκατάσταση αδικιών στους συνταξιούχους αναδρομικά-αύξηση των επικουρικών: Η αποκατάσταση των αδικιών που προκάλεσε ο νόμος Κατρούγκαλου αποτέλεσε μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού. Με τις νέες ρυθμίσεις, θα ωφεληθούν οι συνταξιούχοι, τόσο στο ύψος της επικουρικής σύνταξης, όσο και στην λήψη οφειλομένων αναδρομικών σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Εν κατακλείδι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθεί το σχέδιο του με τον κωδικό «μια νέα καθημερινότητα» και αναμένεται να επιταχύνει τους ρυθμούς αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου υπουργικού σχήματος.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Φοβερές αποκαλύψεις… Στο Πήλιο τρώνε δυο φορές τη μέρα και φοράνε πουλόβερ γιατί κάνει κρύο • Tvkosmos

Σαββιδοτεχνείο: Φοβερές αποκαλύψεις… Στο Πήλιο τρώνε δυο φορές τη μέρα και φοράνε πουλόβερ γιατί κάνει κρύο • Tvkosmos Source link

Καίγονταν άνθρωποι στο Μάτι και οι υπεύθυνοι έπιναν καφέ

Nέες απίστευτες αποκαλύψεις για τη φονική φωτιά στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018 που έστειλε στο θάνατο 102 ανθρώπους έρχονται στη δημοσιότητα. Πιο συγκεκριμένα,...

Έκπτωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ κατανοώντας τις ιδιαίτερα αυξημένες ενεργειακές ανάγκες της θερινής περιόδου ανακοινώνει πως διατηρεί την έκπτωση 8% για τις καταναλώσεις πάνω από 2.000 KWh...

Η εικόνα – σύμβολο την ώρα της έκρηξης στη Βηρυτό (φωτο)

Συγκλονίζει η ιστορία ενός ζευγαριού που απολάμβαναν τη στιγμή της ευτυχίας από τη γέννηση του γιου του την ώρα που γ΄ίνεται η ΄έκρηξη στη...