Αρχική Αθλητικά Πολύ κακό για το… τίποτα στην τροπολογία Αυγενάκη • Tvkosmos

Πολύ κακό για το… τίποτα στην τροπολογία Αυγενάκη • Tvkosmos

Από N. Σ.
20:23 – 29/06/2020
Τελευταία Ενημέρωση 20:50 – 29/06/2020

Πολύ κακό για το… τίποτα έγινε στην περίφημη τροπολογία Αυγενάκη, καθώς υπήρξαν ουσιαστικές διορθώσεις που πιστοποιούν πως δεν υπήρχε πρόθεση να χτυπηθούν ή ευνοηθούν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες.

Όσον αφορά το ασυμβίβαστο για όσους κατέχουν μετοχές σε στοιχηματική εταιρία και σε ΠΑΕ. Το όριο του 15% παρέμεινε και απλώς στο παιχνίδι μπήκε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων που θα ελέγχει αν ακόμα και όταν κατέχεις μικρότερο ποσοστό, ασκείς διοίκηση με εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Για τα κωλύματα στην άσκηση διοίκησης, στο σημείο που αναφέρει ότι υφίσταται κώλυμα για πρόσωπο που παραπέμπεται σε δίκη με αμετάκλητο βούλευμα, προστίθεται η φράση «έως ότου εκδοθεί απαλλακτική απόφαση».

Αυτό συνεπάγεται ότι το κώλυμα θα ακολουθεί συνέχεια το όποιο φυσικό πρόσωπο και δεν θα μπορεί να επιστρέψει σε θέση διοίκησης αν καταδικαστεί, ακόμα και από τον πρώτο βαθμό! Δεν θα πρέπει να υπάρχει δηλαδή αμετάκλητη απόφαση προκειμένου κάποιος να κωλύεται να καταλάβει διοικητική θέση στα αθλητικά δρώμενα.

Συνεπώς, το αν θα έχει τελεσίδικη ή αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του για κακούργημα, το όποιο φυσικό πρόσωπο, παύει να έχει  βαρύτητα.

Το παράδοξο είναι ότι η τροπολογία Αυγενάκη ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι αρκούσαν φυσικά για να γίνει νόμος του κράτους.

 

 

 

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ροή Ειδήσεων

Ποιος Κάκος; Τώρα μιλάει ο «προφεσόρ του… ντουζλαμά» • Tvkosmos

Καλά, εκεί στο ΟΡΕΝ, ούτε να συνεννοηθούν μεταξύ τους δεν μπορούν; Πάει ο Τασάρας ο Κάκος να σχολιάσει το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και τι λέει;...

«Είδαμε και πάθαμε να γλιτώσουμε από τον Άκη, θα πέσουμε τώρα σε Τσίπρα και Παππά»

ΚΙΝΑΛ: «Είδαμε και πάθαμε να γλιτώσουμε από τον Άκη, θα πέσουμε τώρα σε Τσίπρα και Παππά» ΑρχικήΠολιτικήΚΙΝΑΛ: «Είδαμε και πάθαμε να γλιτώσουμε από τον...

Παράταση στην υποβολή των αιτήσεων

Παράταση έως και την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 δόθηκε για την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση το φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000...

Νέα μέτρα από το Ισραήλ – Κλείνει άμεσα μπαρ, νυκτερινά κέντρα και γυμναστήρια

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα από το Ισραήλ – Κλείνει άμεσα μπαρ, νυκτερινά κέντρα και γυμναστήρια ΑρχικήΔιεθνήΚορωνοϊός: Νέα μέτρα από το Ισραήλ – Κλείνει άμεσα μπαρ, νυκτερινά...