Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλάρης

Τελικά αυτή η αντιπολίτευση δεν χορταίνει να εισπράττει “τάπες” και να γίνεται συνεχώς ρεζίλι ακόμη και στους υποστηρικτές της.

Μόλις ο Μητσοτάκης ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για κάθε άρθρο του εργατικού νομοσχεδίου ξεχωριστά, η “Μητέρα των μαχών” και το “αντεργατικό νομοσχέδιο-εξάμβλωμα” έγινε ξαφνικά “Σαν καλό μας φαίνεται”!

Συγκεκριμμένα ο Σύριζα υπερψήφισε 55 από τα 128 άρθρα του νομοσχεδίου και ψήφισε παρών σε άλλα 17!

Μέσα στην απόλυτη σύγχυσή του δεν ψήφισε το άρθρο 55 που προστατεύει το 8ωρο ενώ είχε κάνει “σημαία” τα συνθήματα περί δήθεν κατάργησής του!

Το ΚΙΝΑΛ υπερψήφισε 74 άρθρα!
Αφού έβγαλαν τις κορώνες τους σε ΜΜΕ,ΜΚΔ και στην Βουλή για το πόπολο και ταλαιπώρησαν τους πολίτες με απεργία, οι βουλευτές φοβήθηκαν την οργή των εργαζομένων στις περιφέρειές τους και έγιναν κότες τρίλειρες και μακροπουπουλάτες!
Η απόλυτη πολιτική παράνοια!

Κακό πράγμα για την πολιτική και την κυβέρνηση να παίζει μπάλα μόνη της.
Μια καλή αντιπολίτευση θα διόρθωνε τις όποιες αστοχίες της κυβέρνησης και η πολιτική συζήτηση θα έβγαζε αποτελέσματα.

Η δήλωση του υπουργού εργασίας Κωστή Χατζηδάκη:

«Το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας που υπερψηφίστηκε σήμερα από την πλειοψηφία της Βουλής, είναι μια μεγάλη τομή στο εργατικό δίκαιο της χώρας. Η Ελλάδα στα ζητήματα της αγοράς εργασίας ακολουθεί πια το δρόμο των προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών. Ο νέος νόμος δίνει δύναμη στον εργαζόμενο. Δίνει δύναμη στην οικονομία.
Η ονομαστική ψηφοφορία που προκαλέσαμε, έκανε τα αποκαλυπτήρια της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε σχεδόν τα μισά άρθρα αυτού του «τρισκατάρατου» νομοσχεδίου. Αποκλειστικά από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπερψηφίστηκαν μόλις 42 από τα 128 άρθρα ενώ τα υπόλοιπα 86 άρθρα υπερψηφίστηκαν και από  βουλευτές της αντιπολίτευσης. 56 άρθρα συγκέντρωσαν πάνω από 200 ψήφους.
Υπογραμμίζοντας την πολιτική του σύγχυση, ο ΣΥΡΙΖΑ  καταψήφισε το άρθρο 55 που κατοχυρώνει το 8ωρο !!
Καταψήφισε επίσης τις διατάξεις της Επιθεώρησης Εργασίας, περιλαμβανομένων των άρθρων 122 και 123 που προβλέπουν ευκολότερη διαδικασία επιβολής κυρώσεων και έκδοση διαταγής πληρωμής, ενώ:
-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 14 που προβλέπει τη δυνατότητα του εργαζομένου να διεκδικεί, σε περίπτωση βίας ή παρενόχλησης, τα δικαιώματά του μέσω της συνδικαλιστικής του οργάνωσης!
-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 31 που ορίζει τη δυνατότητα του εργαζομένου γονέα να ζητήσει ευέλικτα ωράρια μολονότι προέρχεται από την Οδηγία 1158/2019 που οι ίδιοι υπέγραψαν.
-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στα άρθρα 37 και 45 που ορίζουν την άδεια φροντίδας τέκνου και την άδεια για μονογονεϊκές οικογένειες.
-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 56 που περιορίζει τη δυνατότητα των εργοδοτών να καταστρατηγούν το διάλειμμα για να επεκτείνουν αυθαίρετα το ωράριο των εργαζομένων.
-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 70 που προβλέπει τη δυνατότητα των παρόχων υπηρεσιών delivery να συνδικαλίζονται.
-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 85 που απαγορεύει τη χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τους εργοδότες και πολιτικά κόμματα
Περιμένουμε μια στοιχειώδη εξήγηση, αν υπάρχει, για αυτό το ρεσιτάλ πολιτικής τρικυμίας και υποκρισίας».