*Ποιοι «κλείνουν» την πόρτα του Μαξίμου*

Μπορεί πολλές φορές οι προβολείς να μην πέφτουν πάνω τους και οι ίδιοι να μην επιδιώκουν την προβολή -όπως στην προκειμένη περίπτωση, όμως είναι εκείνοι που στο τέλος της ημέρας κάνουν τον απολογισμό και το πρωί της επομένης θα τους βρει κανείς πάλι στη θέση τους.

Ο λόγος για τους δύο στενότερους συνεργάτες του Πρωθυπουργού, Γιώργο Γεραπετριτη και Γρηγόρη Δημητριάδη, οι οποίοι έχουν επωμιστεί τις πιο δύσκολες αποστολές αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος και μόνο της διαχείρισης μιας πανδημίας. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Υπουργός Επικρατείας έχει κληθεί να υποστηρίξει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης με τον λόγο του να αποκτά ιδιαιτέρως βαρύνουσα σημασία.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης, διευθυντής του Πρωθυπουργικού γραφείου, είναι ο άνθρωπος που αποχωρεί τελευταίος κάθε βράδυ από το Μέγαρο Μαξίμου και βρίσκεται πρώτος εκεί το επόμενο πρωί. Πρόκειται για τον πιο στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού στον οποίο και καταλήγουν όλα τα σύνθετα προβλήματα που αναζητούν λύση. Δεν θα πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι διαδραματίζει κομβικό ρόλο σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις ενώ φροντίζει να παραμένει ενήμερος για κάθε σημαντικό θέμα της περιφέρειας.