Αρχική Κόσμος «Πνίγηκε» από τις πλημμύρες η Βοσνία

«Πνίγηκε» από τις πλημμύρες η Βοσνία

Τη Βοσνία έχουν «πνίξει» τα τελευταία 24ωρα οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, κάνοντας έτσι της αρχές να κηρύξουν την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σχετικές Ειδήσεις

Εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων υπερχείλισαν ποταμοί και πλημμύρισαν εκατοντάδες σπίτια στην κεντρική και βορειοδυτική Βοσνία. Στην πόλη Κότορ Βάρος χρειάστηκε η επέμβαση των αρχών για να απομακρυνθούν 15 άνθρωποι από τα σπίτια τους.

Major floods in Maglaj municipality, Bosnia and Herzegovina today, May 13th. Report: Bosnia Storm Chasers – prva BH zajednica lovaca na oluje pic.twitter.com/NlVqocCzXa

— severe-weather.EU (@severeweatherEU) May 13, 2019

Flooding in Cazin, BiH today, May 13th. Report: Merim Omić pic.twitter.com/JwjUGLcAMr

— severe-weather.EU (@severeweatherEU) May 13, 2019

 

Πέρα από τις πλημμύρες, οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν και κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να κλείσουν περιφερειακοί δρόμοι, ενώ σε κάποιες περιοχές διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση.

Στο μεταξύ, έκτακτα μέτρα λαμβάνουν και οι γειτονικές χώρες, όπως στην Κροατία, καθώς ανεβαίνει η στάθμη του ποταμού Ούνα. Ηδη, 8 τουρίστες διασώθηκαν από πυροσβέστες στην πλημμυρισμένη πόλη Σλούνι. Σε κατάσταση ετοιμότητας είναι και η Σερβία, που έχει λάβει προληπτικά μέτρα για πλημμύρες, καθώς οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Αγνοείται ένα 6χρονο κοριτσάκι

Η αστυνομία αναζητά έναν εξάχρονο, που εκφράζονται φόβοι ότι πνίγηκε, καθώς έπεσε σε ρέμα που είχε πλημμυρίσει κοντά στην πόλη Ζέπτσε της κεντρικής Βοσνίας. Η μητέρα του προσπάθησε να τον σώσει, χωρίς να τα καταφέρει, και νοσηλεύεται.

 

 

 

Source link

Ροή Ειδήσεων