Αρχική Οικονομία Πιθανό λουκέτο και σε κεντρικά ξενοδοχεία

Πιθανό λουκέτο και σε κεντρικά ξενοδοχεία

Για το μεγάλο πλήγμα που δέχεται από τον κορονοϊό η «βαριά» βιομηχανία της χώρας, ο τουρισμός μίλησε ο αρμόδιος Υπουργός Χάρης Θεοχάρης στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Σχετικές Ειδήσεις

Σημειώνοντας ότι ο τουρισμός είναι το 21-25% του ΑΕΠ της χώρας, ο Υπουργός Τουρισμού εξήγησε ότι αυτό «μεταφράζεται» σε περίπου 50 δισ. ευρώ ετησίως.

Τόνισε πάντως ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, πάντα με βάση τις οδηγίες των ειδικών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα κεντρικά ξενοδοχεία.

«Αν μας πουν οι ειδικοί ότι υπάρχει λόγος, δε θα διστάσουμε, θα το κάνουμε», είπε, παραδεχόμενος ότι το μέτρο εξετάζεται.

Όσο αφορά στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, ανακοίνωσε ότι εντάσσονται και αυτοί στους υπαλλήλους που θα λάβουν το έκτακτο επίδομα που ανακοινώθηκε χθες, διευκρινίζοντας πως «θα πάρουν το επίδομα όλοι όσοι το έπαιρναν ακόμα και αν είχε λήξει Ιανουάριο – Φεβρουάριο», χωρίς να χάσουν το εποχικό επίδομα που ούτως ή άλλως λαμβάνουν.

«Δεν μπορούμε να επέμβουμε» σε ζητήματα ακύρωσης ιδιωματικών συμβολαίων, είπε ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, τόνισε όμως ότι «θα παρέμβουμε για στήριξη των επιχειρήσεων».

Ανάλογη στήριξη προανήγγειλε και τα τουριστικά σκάφη.

«Όσα μέτρα είναι για τις επιχειρήσεις που πλήττονται, είναι και για τον τουρισμό», τόνισε, σημειώνοντας ότι οι έμμεσοι και άμεσοι υπάλληλοι στον τουρισμό αποτελούν το 25% του εργατικού δυναμικού της χώρας.

«Το αισιόδοξο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση είδε το πρόβλημα από νωρίς και πήρε μέτρα άμεσα, κάτι που θα μας δώσει την ευκαιρία να ξεπεράσουμε γρήγορα το πρόβλημα», κατέληξε ο Υπουργός Τουρισμού.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Συνελήφθη ένας ημεδαπός για παραβίαση των μέτρων διάδοσης του κορωνοϊού σε νησί του Ν. Αιγαίου

Συνελήφθη ένας ημεδαπός για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού σε νησί του Νότιου Αιγαίου Συνελήφθη χθες (8 Απριλίου 2020) το πρωί,...

Συνελήφθησαν 4 άτομα για κατοχή-διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κατοχή-διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οπλοκατοχή και απόπειρα κλοπών στη Ρόδο Δυο από τους δράστες επιβαίνοντες σε δίκυκλο όταν εντοπίστηκαν από περιπολούντες αστυνομικούς, στην προσπάθεια...

Μηνιαία δραστηριότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Αιγαίου

Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου (Συλλήψεις - Κατασχέσεις Στατιστικά δεδομένα οδικής ασφάλειας) Η Ελληνική Αστυνομία, συνεπής στην αρχή της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης του...

Eγκώμια για τη στρατηγική της Ελλάδας κατά της πανδημίας

Μια δύσκολη μάχη έχει ακόμη μπροστά της η χώρα μας καθώς ο Απρίλιος θεωρείται κρίσιμος μήνας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού...

Ο Ι.Σ.Ρ. και οι γιατροί των νησιών κοντά στην κοινωνία

«Υγεία τίμιον αλλ’ ευμετάστατον» κατά τον Πλούταρχο (47 – 120 μ.Χ.) και όλοι γνωρίζουν ότι πράγματι το αγαθό της υγείας είναι πολύτιμο αλλά ευμετάβλητο,...