Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο των τοπικών lockdown, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και υφυπουργό Επικρατείας, Στέλιο Πέτσα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετέφερε την ανησυχία των Αρχών και των ειδικών για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα και ιδίως στην Αττική.

«Υπάρχει ανησυχία καθώς για πρώτη φορά υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας ενώ παρά τα μέτρα παραμένει ισχυρή η παρουσία του ιού», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας στον «ΘΕΜΑ 104,6».

Σχετικά το ενδεχόμενο επιβολής lockdown ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «οι ειδικοί σκέφτονται πολλά εναλλακτικά μέτρα που μας προτείνουν. Από την την αρχή δεν έχουμε αποκλείσει τοπικό lockdown για να φέρουμε προς τα κάτω την καμπύλη της υγείας».

«Τοπικά lockdown έχουν ληφθεί το προηγούμενο διάστημα, έχουμε εμπειρία. Αν χρειαστεί αυτό να γίνει, θα γίνει αλλά δεν είμαστε εκεί ακόμα. Δεν είμαστε εκεί, μακάρι να μην φτάσουμε εκεί, είναι στο χέρι μας. Για να μην φτάσουμε το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τηρήσουμε τα μέτρα», ανέφερε ακόμα ο Στέλιος Πέτσας.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι «τα μισά από τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού είναι στην Αττική και τα μισά από αυτά είναι στο κέντρο με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων με μεταναστευτικό και προσφυγικό προφίλ. Με μηνύματα στις γλώσσες τους και με περισσότερους ελέγχους προσπαθούμε να περιορίσουμε το πρόβλημα».

Source link