Αρχική Άποψη Περί των μέτρων των πληγέντων

Περί των μέτρων των πληγέντων

Μόλις ανακοινώθηκαν τα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης των πληγώμενων από την κρίση της πανδημίας, ξεκίνησε από τα δύο άκρα η παραπληροφόρηση και η γκρίνια

Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλάρης

Μιλάνε για επιστροφή στο παρελθόν και στην πολιτική των παροχών με δανεικά!
Ουδέν ψευδέστερο!

Θα προσπαθήσω με τα λίγα οικονομικά που γνωρίζω να εξηγήσω

Γύρισμα στο παρελθόν θα σήμαινε να δανειστούμε από τις Αγορές και τα Funds με επιτόκια 3,5-4% και να διαθέσουμε τα δανεικά στην ενίσχυση της Αγοράς και σε κοινωνικές παροχές.

Η κυβέρνηση είχε ήδη βγεί στις Αγορές με επιτόκια 2 έως 0% και από τα ΔΙΣ που άντλησε δεν διέθεσε στην Αγορά ή σε παροχές,ούτε ένα ευρώ.
Όλα πήγαν σε αποπληρωμή του χρέους μας με συνέπεια αφ’ενος να επιτευχθεί η παραταση της βιωσιμότητας του και αφ’ετέρου να εξοικονομήσουμε εκατονταδες εκατομμύρια από τους τόκους.

Η απόφαση του Γιούρογκρουπ για την Ελλάδα και ή ένταξη της Χώρας μας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης άλλαξαν τα δεδομένα, με αποτέλεσμα να δηλώσει ο Πρωθυπουργός ότι ο προϋπολογισμός αναθεωρείται πρός το καλύτερο.

Όσον αφορά το Γιούρογκρουπ αποφασίστηκε τα έξοδα της Χώρας μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και του μεταναστευτικού να μην χρεώνονται στον υπάρχοντα και συμφωνηθέντα προϋπολογισμό.

Ο στόχος για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% αποφασίστηκε να μην ισχύσει τουλάχιστον για το 2020.

Άπο την άλλη ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης που μας παρέχει 12 ΔΙΣ με αποκλειστικό σκοπό να διατεθούν στην Αγορά πρός ανακούφιση και στήριξη όλων λόγω της κρίσης της πανδημιας αλλά και την ανάπτυξη γενικότερα.

Εδώ θέλω να επισημάνω ότι ήταν καθαρή επιτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος.
Αυτό γιατί τα Ελληνικά spreads εξακολουθούν να είναι υψηλά και εκτός του ορίου που θέτει η ΕΚΤ για ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Παρ’ολο αυτό, ο Πρωθυπουργος, ο Υπουργός Οικονομικών και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, έπεισαν την ΕΚΤ ότι όλα όσα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν μετά την κρίση!
Λαμβάνοντας υπ’ οψη η ΕΚΤ την μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης και την σταθερή πορεία μείωσης των επιτοκίων, προχώρησε στην ένταξή μας στο πρόγραμμα.

Κάνετε μια αναζήτηση στην Βικιπαιδεια και δείτε τι ακριβώς είναι η ποσοτική χαλάρωση για να μην σας μπερδεύουν.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να μιζεριάζουν για ότι καλό γίνεται γιατί αρχίζουν να φαίνονται γραφικοί.

Τους Αριστερούς τους ξέρουμε και δεν περιμένουμε από αυτούς τίποτε…
Για τους “δικούς” μας μιλάω!

Ροή Ειδήσεων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκιάθος λόγω κακοκαιρίας

Το νησί της Σκιάθου πλήττεται τις τελευταίες ώρες από την σφοδρή κακοκαιρία, με αποτέλεσμα μετά από αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, να κηρυχθεί ολόκληρη η Σκιάθος από...

Ομοφυλόφιλες τεμάχισαν 23χρονο για να του πάρουν 67.000 ευρώ

Στη σύλληψη δύο γυναικών για την άγρια δολοφονία ενός 21χρονου εργαζόμενου σε ξενοδοχείου προκειμένου να «αδειάσουν» τον τραπεζικό του λογαριασμό προχώρησαν οι αρχές στην...

«Αν τερματιστεί το πρωτάθλημα δεν πρέπει να υπάρξει πρωταθλητής» • Tvkosmos

«Αν τερματιστεί το πρωτάθλημα δεν πρέπει να υπάρξει πρωταθλητής» • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικά«Αν τερματιστεί το πρωτάθλημα δεν πρέπει να υπάρξει πρωταθλητής» Source link

Παράταση σε 113.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού λόγω κορωνοϊού

ΟΑΕΔ: Παράταση σε 113.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού λόγω κορωνοϊού ΑρχικήΟικονομίαΟΑΕΔ: Παράταση σε 113.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού λόγω κορωνοϊού Source link