Αρχική Social Media Περί προσφύγων και λαθρομεταναστών

Περί προσφύγων και λαθρομεταναστών

Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλάρης

[Βλέπω καθημερινά το δράμα αυτών των ανθρώπων που συνοστίζονται στα σύνορα και ιδίως των μικρών παιδιών!!
Να βάλουμε όμως τα πράγματα στην θέση τους!
Σύμφωνα με την συνθήκη της Γενεύης πρόσφυγας είναι αυτός που εγκαταλείπει την Πατρίδα του γιατί κινδυνεύει άμεσα η ζωή του.
Τον τίτλο του πρόσφυγα τον παίρνει στη πρώτη ασφαλή χώρα που θα βρεθεί!
Όταν θέλει να επιλέγει ο ίδιος σε ποιά χώρα θέλει να πάει τότε δεν είναι πλέον πρόσφυγας αλλά οικονομικός μετανάστης!!!!!
Δεν νοείται να περνάει κάποιος 6-7 ασφαλείς χώρες για να έρθει στα παράλια της Τουρκίας επειδή θελει να πάει στην Γερμανία και να αντιμετωπίζεται σαν πρόσφυγας!!!
Αυτό δυστυχώς είναι ένα “χαρτί” που δεν το έπαιξε ο Τσίπρας στο συμβούλιο κορυφής λόγω ιδεοληψίας!
Πιστεύω ότι συν τα υπόλοιπα θα περάσουμε μεγάλο “κανάλι” σαν Χώρα.]

Αυτά τα ολίγον προφητικά έγραφα στις 9 Μαρτίου 2016, όταν όποιος μιλούσε τότε για το λαθρομεταναστευτικό, θεωρείτο ραρσιστής και ακροδεξιός!

Αυτοί που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και θεωρούν υπεύθυνη την ΝΔ, ήταν παντελώς εξαφανισμένοι!
Άς καταλάβουν λοιπόν ότι το “παιχνίδι” χάθηκε τότε όταν ο Τσίπρας δεν έπαιξε το δυνατό “χαρτί” που του παρείχε η συνθήκη της Γενεύης, στην σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Αποδέχθηκε να χαρακτηρίζονται ΌΛΟΙ εν δυνάμει πρόσφυγες και γέμισαν οι ακτές της Τουρκίας με όλες τις φυλές!
Ακολούθησε η βάσει σχεδίου διευκόλυνσή τους για παραμονή τους στην Ελλάδα (με νόμους και χρονοβόρες διαδικασίες ασύλου), καθ’ όσον πλέον ο Συριζα τους έβλεπε σαν εν δυνάμει ψηφοφόρους του!

Αυτήν την κατάσταση και 115.000 λαθρομετανάστες σε άγνωστες διευθύνσεις παρελαβε η ΝΔ τον Ιούλιο του 2019 !

Ότι απαιτούσε εγκύκλιο και Υπουργική απόφαση η ΝΔ τα άλλαξε από τον δεύτερο μήνα διακυβέρνησης.

Κατάργηση της απόδοσης ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, διπλασιασμός των υπαλλήλων ταυτοποίησης στά νησιά,διπλασιασμός των Λιμενικών για καλύτερη αστυνόμευση των συνόρων, αλλαγή του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, δημιουργία τμήματος ΣΔΟΕ για έλεγχο όλων των ΜΚΟ και αποσυμφόρηση των νησιων μας με προωθήσεις στην ηπειρωτική Χώρα!

Για την δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης και για τις διαδικασίες απονομής ασύλου, έπρεπε να κατατεθεί νέος νόμος, καθώς ο Τσίπρας είχε ψηφίσει νόμο για αυτά!

Μετά τις διαβουλεύσεις με Ε.Ε. και Τουρκία κατετέθει την περασμένη εβδομάδα το νομοσχέδιο στην Βουλή και σε λίγες ημέρες θα είναι νόμος του Κράτους!

Είναι γεγονός ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ μας έχει “κακομάθει” με την ταχύτητα που αντιμετώπισε τα άλλα θέματα και οι απαιτήσεις μας είναι οι ίδιες και για αυτό το μεγάλο Εθνικό θέμα!

Εδώ όμως εμπλέκονται η Ε.Ε. η Τουρκία και οι διεθνείς συμβάσεις και χρειαζόταν περισσότερος χρόνος !

Όποιος δεν βλέπει την λογική σε όλα αυτά και δεν έχει την υπομονή να περιμένει μέχρι να ψηφιστεί ο νόμος και να λειτουργήσει, δεν με πείθει ότι το κάνει από καλοπιστία!

Οι μόνοι που δικαιολογούνται να έχουν βγεί από τα ρούχα τους είναι οι Νησιώτες μας που απειλούνται με καταστροφή !

Ροή Ειδήσεων

Αποτυχημένο θεωρεί τον Περέιρα ο Ζόραν Λάκοβιτς • Tvkosmos

Αποτυχημένο θεωρεί τον Βίτορ Μέλο Περέιρα ο Ζόραν Λάκοβιτς, όπως αποκάλυψε στον Γιάννη Αλαφούζο. Ο Σέρβος παράγοντας και Νο3 ιεραρχικά στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία,...

«Η ΕΠΟ βρίσκεται σε σύγχυση» • Tvkosmos

Την κόντρα του με την ΕΠΟ για το θέμα του ευρωπαϊκού ban συνέχισε ο Άρης. Με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία στην οποία...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει (ξανά) την αποπομπή του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει (ξανά) την αποπομπή του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ΑρχικήΠολιτικήΟ ΣΥΡΙΖΑ ζητάει (ξανά) την αποπομπή του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη Source link

«Καλύτερος αμυντικός της Άρσεναλ ο Σωκράτης» • Tvkosmos

Με τα καλύτερα λόγια για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο μίλησε ο πρώην στόπερ της Άρσεναλ, Μάρτιν Κίον. Ο Κίον έκανε ειδική αναφορά στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο -εξαιρώντας...

Καϊλή: «Oι ΣΥΡΙΖΑ -AΝΕΛ ήταν κυβέρνηση

Καϊλή: «Oι ΣΥΡΙΖΑ -AΝΕΛ ήταν κυβέρνηση - εφιάλτης για την Ελλάδα» ΑρχικήΠολιτικήΚαϊλή: «Oι ΣΥΡΙΖΑ -AΝΕΛ ήταν κυβέρνηση – εφιάλτης για την Ελλάδα» Source link