Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλάρης

– Πολιτικοποιήθηκα το 1974 με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και έκτοτε δεν έχω ψηφίσει ποτέ άλλο κόμμα από την Ν.Δ.
– Είμαι ανάμεσα σε αυτούς που φώναζαν “το 8% δεν θα κυβερνήσει εδώ”.
– Έφαγα ξύλο από κομμουνιστές στις συνελεύσεις της ΕΣΕΕ καθώς μπορεί να είχαμε 54% στον Λαό άλλα στα πανεπιστήμια και στα ΚΑΤΕΕ τότε, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποτελούσε ισχνή μειοψηφία.

Η χθεσινή διαγραφή του Κ.Μπογδάνου σίγουρα δεν με βρήκε ευτυχή.
Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο.
Ποιός θα διαφωνήσει με τα ιστορικά γεγονότα που ανέφερε στην Βουλή ο Μπογδάνος?
Ποιός δεν πιστεύει ότι οι Φιλελεύθεροι πολίτες και οι Αστική Τάξη είναι εξ ορισμού και λόγω επιβιώσεως αντικομμουνιστές?
Οι κομμουνιστές έχουν στο καταστατικό τους σαν σκοπό την εξαφάνιση της Αστικής Δημοκρατίας και το πολιτικό σύστημα σφυρίζει αδιάφορα.
Από την άλλη όμως υπάρχει το timing και ο χώρος που επιλέχτηκε να λεχθούν.
Μεγάλο ρόλο έπαιξε επίσης ότι πρίν από 15 ημέρες ο Μπογδάνος είχε κάνει άλλο ατόπημα για το οποίο ζήτησε συγνώμη και δέχτηκε “κίτρινη κάρτα” από τον Μητσοτάκη.
Η Βουλή δεν είναι ΕΛΙΑΜΕΠ και στρογγυλό τραπέζι για τέτοιου είδους ιστορικές αναδρομές και συζητήσεις για τα καταστροφικά χρόνια του Ελληνισμού.
Την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ και η υπόλοιπη Αριστερά βρίσκονται στο καναβάτσο για την αποφασή τους να μην ψηφίσουν την μεγαλύτερη αμυντική συμφωνία που έχει κάνει η Χώρα στην σύγχρονη Ιστορία της, αυτή η ενέργεια του Μπογδάνου πρόσφερε επικοινωνιακό σωσίβιο σε όλη την Αριστερά για να αλλάξει την αντζέντα.
Πολιτικό φάουλ που σίγουρα έπρεπε να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση.
Ο Μπογδάνος ενώ θα μπορούσε να είναι μέρος μιας ιστορικής συμφωνίας για την Ελλάδα, έγινε η αφορμή να ανοίξουν ιστορικές πληγές.
Να το θυμηθείτε ότι αύριο στην Βουλή η Αριστερά θα καταναλώσει περισσότερο χρόνο στην διαγραφή Μπογδάνου και λιγότερο για την συμφωνία Ελλάδος-Γαλλίας.
Ήδη στα ΜΜΕ και τα ΜΚΔ είναι το πρώτο θέμα.
Δεν θα είχα την άνεση να πάρω τόσο σαφή θέση και να συμφωνήσω με την διαγραφή του από την Κ.Ο.,εάν δεν τον είχα υπερασπισθεί με μακροσκελή μου ανάρτηση στις 18/09.
Πρίν λοιπόν αρχίσουν να “βαράνε” όσοι σε εκείνη την ανάρτηση έβαζαν likes καλό είναι να την διαβάσουν πάλι και να καταλάβουν ότι οι βουλευτές δεν είναι συνδικαλιστές και θα πρέπει να έχουν την πολιτική σκέψη να ζυγίζουν το τί, πότε και σε ποιό μέρος κάνουν τις δηλώσεις τους.
Όσοι παραβλέψουν την οικονομική ανάπτυξη, την σημερινή θέση της Ελλάδος διεθνώς,τον ψηφιακό μετασχηματισμό που έχει επέλθει,τον ρόλο που παίζει σήμερα η Ελλάδα στην Ε.Ε. και απομακρυνθούν από την Ν.Δ. λόγω της διαγραφής Μπογδάνου και των γεγονότων 1940-49, δεν έχουν καταλάβει τί ετοίμαζε ο Τσίπρας και η Αριστερά στην 5ετή διακυβέρνηση και ότι έχουμε αλλάξει Αιώνα.