Ηχηρό χαστούκι για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ινστρούχτορες της Κουμουνδούρου που αδυνατούν να δουν κατάματα την πραγματικότητα και ερμηνεύουν τις δημοσκοπήσεις κατά το δοκούν αποτελεί η πρόσφατη δημοσκόπηση της Prorata που ανέδειξε η Εφημερίδα των Συντακτών.

Τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτό που βλέπει και βιώνει η κοινή γνώμη σε ολόκληρη τη χώρα, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα ανοδικό σπιράλ εσωστρέφειας και αδυνατεί να ξεφύγει από τα χαμηλά ποσοστά, σκορπώντας απογοήτευση στην κομματική του βάση και στερώντας το δικαίωμα στα στελέχη του να ελπίζουν για κάτι καλύτερο στο μέλλον.

Η λανθασμένη στρατηγική της απαξίωσης ή της αμφισβήτησης των αριθμών όταν εκείνοι καταδεικνύουν το σημερινό αδιέξοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει οδηγήσει την ηγεσία του κόμματος σε απανωτά λάθη και αντί τα κορυφαία στελέχη να δώσουν έμφαση σε διαδικασίες αυτοβελτίωσης για να διεκδικήσουν ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών, αναλώνονται σε σταλινικού τύπου ακραία προπαγάνδα δημιουργώντας φανταστικούς εχθρούς και έναν ψεύτικο κόσμο, νοοτροπία που βυθίζει ακόμη περισσότερο μια ολόκληρη παράταξη στα νερά της αναξιοπιστίας.

Το σημερινό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ σχετίζεται πρωτίστως με τη ανεξήγητη προσέγγιση των πραγμάτων με παρονομαστή το «εμείς» και οι «άλλοι», το «άσπρο» και το «μαύρο», «θα τους τελειώσουμε» ή «θα μας τελειώσουν», συνθήματα βγαλμένα από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και έρχονται να υπενθυμίσουν μια χρεοκοπημένη διχαστική αντίληψη που δεν συνάδει με τη σύγχρονη εποχή και εκ των πραγμάτων βάζει απέναντι ένα σκεπτόμενο και μετριοπαθές κομμάτι της κοινωνίας.

Κοντολογίς, η δήθεν ραγδαία και διαρκής φθορά της Κυβέρνησης βρίσκεται μόνο στη φαντασία της ανώτατης κομματικής πυραμίδας της Κουμουνδούρου που βλέπει το όνειρο της ανακατάληψης των αρμών της εξουσίας να εξελίσσεται σε εφιάλτη.

Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος ΜεσσάλαςΕπόμενο άρθροΣκέρτσος: Κλείστηκαν 270.000 ραντεβού από τους νέους

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here