Μίλησε από καρδιάς ο Νικηφόρος Παπανικόλας, στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ (Κλεάνθης Λοΐζος, Νεκταρία Μπίλλη) που παρά την ισχυρή πρωτιά του στην κοινωνία δεν εκλέχτηκε Γραμματέας από τα εκλεγμένα μέλη της Νομαρχιακής.

Να θυμηθημούμε πως ψήφισε η βάση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη των μελών της Νομαρχιακής Νοτιας Δωδεκανήσου:

1. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 1352
2. ΠΑΠΟΥΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 967
3. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ 864
4. ΖΑΝΕΤΤΟΥΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 723
5. ΜΟΥΤΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΙΟΣ 722
6. ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΗ ΡΟΔΟΠΗ (ΡΟΔΟΥΛΑ) 668
7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 645
8. ΜΑΝΤΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑ 630
9. ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΙΚΥ 594
10. ΒΑΣΙΛΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 586
11. ΣΦΥΡΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ 570
12. ΛΥΜΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) 517
13. ΓΟΝΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 492

Ο διάλογος:

ΚΛ: Έχει αλλάζει κάτι στους εσωτερικούς συσχετισμούς του ΠΑΣΟΚ εδώ τοπικά ;

ΝΠ: Δηλαδή;

ΚΛ: Να το κάνω λιανά;

ΝΠ: Γίνετε λίγο πιο σαφής.

ΚΛ: Εσείς ήσασταν προσκεκλημένος του κυρίου Ανδρουλάκη στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, επειδή και εγώ έχω τύχει να είμαι προσκεκλημένος κάποιων στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ήταν άνθρωποι οι οποίοι εκτιμούσαν και υπήρχε αμοιβαία εκτίμηση. Εγώ ξέρω ότι από πλευράς του κυρίου Ανδρουλάκη η εκτίμηση πέφτει σε άλλα πρόσωπα εδώ στη Ρόδο και όχι σε εσάς.

ΝΠ: Κάνετε μεγάλο λάθος.

ΚΛ: άλλαξε κάτι δηλαδή στη διαδρομή;

ΝΠ: Δεν θεωρώ ότι ο πρόεδρος του κόμματος έχει συμπάθειες και αντιπάθειες όλοι μας είμαστε στελέχη του ίδιου κόμματος και υπηρετούμε τον ίδιο σκοπό.

ΚΛ: Αυτό πριν συγκροτηθεί η νομαρχιακή σε σώμα;

ΝΠ: Τον προηγούμενου μήνα μετά την συγκρότηση της νομαρχιακής.

ΚΛ: Και τι σας είπε για το γεγονός ότι εσείς μείνατε εκτός νυμφώνος που ενώ πλειοψηφήσατε στην βάση του κινήματος συγκέντρωσατε το μεγαλύτερο αριθμό προτίμησης του κόσμου στο τέλος δεν εκλεγήκατε παρά την αίσθηση ότι εσείς θα είσαστε ο γραμματέας.

ΝΠ : Μπορείτε να φανταστείτε, μπορείτε να καταλάβετε και μόνος σας ότι σε ένα κόμμα δημοκρατικό όπως το δικό μας το να μην γίνεται σεβαστό ένα δημοκρατικό αποτέλεσμα που προκύπτει μέσα από σαφείς και καθαρές διαδικασίες δεν είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και δεν άρεσε σε κανέναν.

ΚΛ: Ούτε στον κύριο Ανδρουλάκη άρεσε;

ΝΙΚ: Φυσικά

ΚΛ: Σας το είπε ευθαρσώς δηλαδή;

ΝΠ: Ναι βέβαια από την άλλη πλευρά υπάρχει καταστατικό υπάρχουν διαδικασίες δεν έγινε κάτι παράνομο, ίσως έγινε κάτι ανήθικο .

ΚΛ: Πολιτικά ανήθικο ήταν τελικά;

ΝΠ: Εκ του αποτελέσματος, διότι ακυρώθηκε το αποτέλεσμα της κάλπης.

ΚΛ: Της θέλησης της πλειοψηφίας, δηλαδή της βάσης;

ΝΠ: Ακριβώς, διότι ο κόσμος προσήλθε, περίμενε στην ουρά πολύ ώρα για να ψηφίσει και το αποτέλεσμα δεν έγινε σεβαστό

ΚΛ: Σας ενοχλεί όταν κάνουμε αυτή τη συζήτηση;

ΝΠ: Καθόλου, τα έχω λύσει εγώ τα προβλήματά μου. Νιώθω πάρα πολύ άνετα με όλο αυτό

ΝΕΚΤΜΠ: Πικρία δεν υπάρχει ;

ΝΠ: Ναι. Φυσικά και είναι ανθρώπινο.

ΚΛ: Υπήρχε παραγοντισμός κακής ποιότητας;

ΝΠ: Σίγουρα έπαιξε πάρα πολύ σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι άργησε πάρα πολύ να γίνει συγκρότηση της Νομαρχιακής. Να σας θυμίσω ότι οι εκλογές έγιναν στις 8 Μαΐου και τελικά φτάσαμε η συγκρότηση μας θα είναι 17 Ιουνίου.

ΚΛ: Έγιναν και σε άλλες περιοχές ή έγινε μόνο στη δική μας περιοχή;

ΝΠ: έγινε μόνο στη δική μας περιοχή.

ΚΛ: άρα λοιπόν γιατί μέτρησε μόνο στη δική μας περιοχή και δεν μέτρησε σε άλλες περιοχές;

ΝΠ: Θέλω να πω ότι στη δική μας περιοχή μέτρησε γιατί έδωσε πολύ χρόνο, εδώ δόθηκε πολύς χρόνος σε μια κατάσταση να δημιουργηθεί και να εκκολαφτεί.

ΝΕΚΤΜΠ: Κύριε Παπανικόλα δεν θέλω να εκφραστώ με την λέξη που αρμόζει στην περίσταση γιατί θα παρεξηγηθώ, άλλα όταν μου λέτε ότι το συζητήσατε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και δεν του άρεσε σημαίνει ότι δεν ήταν ενημερωμένος;

ΝΠ: Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι ενημερωμένος ο Πρόεδρος, ήξερε ότι έχει διαμορφωθεί ένα αποτέλεσμα το οποίο μετά ανατράπηκε στις εσωκομματικές διαδικασίες και το οποίο και προκάλεσε έκπληξη αλλά και θορύβησε πολλούς.

ΚΛ: Αυτή την πολιτικά ανήθικη πράξη την χρεώνονται κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα;

ΝΠ: Εντάξει, θα ήμουνα αφελής και θα υποτιμούσα τη νοημοσύνη σας αν σας έλεγα ότι δεν κρύβονται συγκεκριμένα πρόσωπα πίσω από αυτό το γεγονός θα το χαρακτηρίσω δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση. Αλλά καταλαβαίνετε ότι είναι κάτι που το έχουμε αφήσει πίσω μας και τώρα έχουμε άλλους στόχους.

ΚΛ: Βλέπω εδώ μηνύματα. Μέχρι και ο αντιδήμαρχος ο κ. Τηλ Καμπούρης ακούστε τι σας λέει, περήφανος για το φίλο μου και συμφοιτητή μου Νικηφόρο έχουμε ελπίδα με τέτοιους ανθρώπους στα πράγματα του τόπου μας σαν νέα γενιά….

ΝΠ: Τον ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου τον Τηλέμαχο και να τον συγχαρώ και εγώ από την εκπομπή σας για το τιτάνιο έργο που είχε διατελέσει και στις δύο νευραλγικές θέσεις που του έχει αναθέσει ο δήμαρχος. Τώρα είναι στις τεχνικές υπηρεσίες, είχε τα οικονομικά και διέψευσε στην πράξη όλους αυτούς που θέλουν να λένε για τους νέους ανθρώπους ότι δεν μπορούν να χειριστούν καταστάσεις και ότι χρειάζεται εμπειρία. Να που ο Τηλέμαχος τους απέδειξε στην πράξη ότι και θέλει και μπορεί και είναι ο πιο δημοφιλής αντιδήμαρχος αυτή τη στιγμή στη δημοτική αρχή.