Για μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα έκανε λόγο ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επαναλαμβάνοντας πως δεν θα πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, αλλά ούτε και να ανοίξει η εστίαση πριν τις 15 Mαΐου

Μιλώντας στο Οpen, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, απέδωσε τις παραινέσεις των λοιμωξιολόγων για «Πάσχα στην πόλη» στην κατάσταση του συστήματος Υγείας και ιδίως στην πίεση στις ΜΕΘ.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι κυρίως η πίεση στις ΜΕΘ», ανέφερε διευκρινίζοντας πως σύμφωνα υπολογισμούς μέχρι τις 25-28 του μήνα θα έχουμε κοντά στις 890-900 νοσηλείες σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Όλοι θα το θέλαμε, αλλά μία μαζική μετακίνηση το Πάσχα δεν είναι εφικτή», δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως και η εστίαση θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις 15 Μαΐου.

Ερωτηθείς, μάλιστα, για τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες – και αν αυτές θα μπορούσαν να αποφευχθούν με το άνοιγμα της εστίασης – ο καθηγητής ανέφερε πως δεν πρόκειται οι νέοι που συγκεντρώνονται σήμερα σε εξωτερικούς χώρους, να σεβαστούν τα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις, όταν ανοίξουν τα μαγαζιά.

Αύξηση των κρουσμάτων στις 25-26 Απριλίου

Ο κύριος Σαρηγιάννης σημείωσε, παράλληλα, πως στην Αττική έχουμε μια μικρή αύξηση στο ιικό φορτίο, η οποία άμεσα θα αποτυπωθεί και στα κρούσματα.

«Ίσως αυτό οφείλεται σε κάποιο βαθμό και στα κορονοπάρτι. Αλλά όχι μόνο στα κορονοπάρτι, βέβαια, γιατί έχουμε κάνει και άλλα βήματα».

Source link