Αδιάφορα άρχισαν να σφυρίζουν όλο και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις αποκαλύψεις για τα έργα και ημέρες του Νίκου Παππά. Ο πρώην υπουργός και δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα ως υπουργός Επικρατείας και ΜΜΕ είχε την τιμητική του για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο, καθώς σύσσωμος ο Τύπος είχε πολυσέλιδα ρεπορτάζ.

Ήδη η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για το ραντεβού που είχε στην Κύπρο ο Παππάς με τον Αρτεμίου (κατά σύμπτωση την ημέρα που είχε και την επαφή με τον Μιωνή), έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά μεταξύ των στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και αυτών που θεωρούνται παλιές καραβάνες της ανανεωτικής αριστεράς.

Έτσι, λοιπόν, ο μόνος που μίλησε ήταν ο ίδιος ο Νίκος Παππάς, ο οποίος επί της ουσίας δεν έδωσε κάποια απάντηση και το σημαντικότερο, όπως επισημαίνουν πηγές των «53», προκαλεί εντύπωση που ακόμη ο κ. Παππάς δεν έχει κάνει ούτε μία μήνυση, έστω για τα μάτια του κόσμου, όπως του επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά την ομιλία του στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι πολύ λογικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, να πιέζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως «όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας εγείρουν μείζονος σημασίας ηθικά, νομικά και πολιτικά ζητήματα που άπτονται της Δημοκρατίας».

Και το χειρότερο είναι ότι αυτοί που προχώρησαν σε αποκαλύψεις για τη δράση του κ. Παππά,  δηλαδή ο Σάμπυ Μιωνή και ο Χρήστος Καλογρίτσας, υπόσχονται ότι διαθέτουν αδιάσειστα στοιχεία, για τα όσα έχουν ισχυριστεί.

Οι σχέσεις του Παππά στην Κύπρο

Φυσικά, τα ερωτηματικά που έχουν οι περισσότεροι στην Κουμουνδούρου είναι πολλά για το επίμαχο ταξίδι του κ. Παππά. Διότι υποτίθεται ότι ο τότε πανίσχυρός Νο2 της κυβέρνησης βρέθηκε στο νησί για να παραστεί στα βαφτίσια του παιδιού ενός φίλου του. Και αυτός μέσα σε λίγες ώρες επισκέφθηκε το καταδικασμένο για οικονομικές ατασθαλίες στέλεχος του ΑΚΕΛ, Βενιζέλο Ζαννέτο. Το στέλεχος του ΑΚΕΛ καταδικάστηκε σε φυλάκιση  για το λεγόμενο σκάνδαλο της Δρομολοξιάς, το οποίο αφορούσε δωροληψίες και παράνομες συναλλαγές για κτηματικές υποθέσεις, την εποχή που πρόεδρος της Κύπρου ήταν ο γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας. Να θυμίσουμε απλά ότι ο Κύπριος επιχειρηματίας Μιλτιάδης Νεοφύτου είχε καταθέσει  αγωγή κατά του Δημήτρη Χριστόφια και διεκδικούσε το ποσό των 22 εκατομμυρίων ευρώ για οικοδομικές εργασίες, αλλά και για χρήματα που έδωσε στην «Ομόνοια», την εκλογική παράταξη του ΑΚΕΛ, καθώς και για την προεκλογική εκστρατεία του ΑΚΕΛ και του Χριστόφια ως υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Νεοφύτου κατήγγειλε ότι ο Χριστόφιας έδινε εντολές για πληρωμές μέσω της εταιρείας New Winner Investments Limited, υποστηρίζοντας ότι «κάθε φορά που γινόταν κάποια πληρωμή από την εταιρία αυτή, κατόπιν εντολών του εναγομένου, μου τηλεφωνούσε ο Βενιζέλος Ζαννέτος, ανώτατο στέλεχος του ΑΚΕΛ και υπεύθυνος των οικονομικών του κόμματος, και μου έλεγε, για παράδειγμα, “σου βάλαμε €250.000”». Αυτό γινόταν ακόμη και την εποχή που ο Ζαννέτος ήταν στη φυλακή. Η εταιρεία που πλήρωνε τον Νεοφύτου ήταν η New Winner Investments. Πίσω από τη συγκεκριμένη εταιρεία βρισκόταν μία άλλη, η APLAWServices Limited, συμφερόντων του δικηγορικού γραφείου Αρτεμίου–Πιερή. Οι δύο δικηγόροι, που έχουν εξειδίκευση στις off shore, είναι μέλη του ΑΚΕΛ.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ελληνικά ΜΜΕ, προ δύο χρόνων, ανέφεραν εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ με χρήματα που διακινούνταν από το ΑΚΕΛ, μέσω του Ζεννέτου, αλλά και της ΔΕΠΑ. Να θυμίσουμε ότι μάθαμε όλοι για τον Μανώλη Πετσίτη (συμμαθητής του Παππά) από τις καταγγελίες του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, Θόδωρου Κιτσάκου. Ο δε Πετσίτης ακόμη και σήμερα έχει νταραβέρια με τον Αρτεμίου.

Αυτό που ψάχνουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μήπως ο Αρτεμίου είναι αυτός που πήγε στον Παππά τον Μιωνή και όχι το Ισραήλ, όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός.  Και το ψάχνουν διότι υπάρχουν πολλές συμπτώσεις. Όπως στη συγκεκριμένη καφετέρια που βγήκαν οι φωτογραφίες του Παππά με τον Αρτεμίου ήταν που έγινε και η συνάντηση με τον Μιωνή. Και όπως είναι λογικό, δεν αποκλείουν στη συνάντηση Παππά–Μιωνή να ήταν παρών και ο Αρτεμίου.

Τρελάθηκε και ο Λακόπουλος

Για να γίνει κατανοητό και από τον πλέον αδαή είναι χαρακτηριστικό ότι οι δικαιολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, περί δεξιού παρακράτους και διάφορες άλλες αηδίες, δεν πείθουν κανέναν. Τουναντίον, μάλλον εκνευρίζουν τους περισσότερους. Και είναι χαρακτηριστικό ότι πέραν της εσωκομματικής αντιπολίτευσης διατηρούν αποστάσεις όλοι οι νεοφερμένοι ΠΑΣΟΚογενείς από όποια τάση κι εάν προέρχονται, αλλά και όλα σχεδόν τα παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από την εποχή του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ και του Συνασπισμού. Ας μη λησμονούμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος (από το «σημιτικό» περιβάλλον), όταν πήρε τον λόγο ζήτησε από τον Παππά να διευκολύνει το κόμμα, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επέμεινε ότι το κόμμα οφείλει να αποδοκιμάσει τον πρώην υπουργό.  Και τότε είχε σκάσει μόνο το ηχητικό ντοκουμέντο με τη συνομιλία (αγοραίου στυλ) με τον Μιωνή. Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δεν γνώριζαν ούτε για τον Καλογρίτσα, ούτε για τις συναντήσεις με τον Αρτεμίου και το φυλακισμένο στέλεχος του ΑΚΕΛ.

Κάπως έτσι εξηγείται και το άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου το Σάββατο 11 Ιουλίου υπό τον τίτλο: «Θα απαντήσει επιτέλους ο Ν. Παππάς σε όσα του προσάπτουν –και με μηνύσεις όπου πρέπει– ή θα πάρει ο διάβολος όλους μαζί τους Συριζαίους;» Ο δημοσιογράφος (έχει εξελιχθεί σε καταδρομέα κατά των διαφωνούντων με τη στροφή του κόμματος στην σοσιαλδημοκρατία) προσπαθεί να αθωώσει τους φίλους του χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της απαξίωσης. Ένα παλιό κόλπο που δεν πιάνει. Έγραψε χαρακτηριστικά: «Βεβαίως πρόκειται περί παπαριάς. Οι γνωρίζοντες μειδιούν καθώς είναι πεπεισμένοι ότι οι Συριζαίοι δεν είναι ικανοί ούτε να δέσουν τα κορδόνια  τους, όχι να στήσουν ολοκληρωτισμούς. Απόδειξη ότι οργάνωσαν τον διαγωνισμό για τις συχνότητες και έδωσαν τα κανάλια στους αντιπάλους τους».

Το ψητό, όμως, υπάρχει αργότερα, όπου ο δημοσιογράφος και εκλεκτός συνομιλητής του Παππά τον προτρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του, διότι η αφωνία προκαλεί: «Ο Νίκος Παππάς θα έβρισκε στρατιές υποστηρικτών αν έβγαινε, έστω τώρα, να διαψεύσει καθαρά ό,τι του αποδίδεται, να διορθώσει και να αποκαταστήσει, να καταγγείλει και να στείλει στον εισαγγελέα όσους διαδίδουν ψεύδη σε βάρος του και τον συκοφαντούν.  Π.χ., ο  Κώστας Βαξεβάνης όταν άρχισαν να λένε ότι έβγαλε την εφημερίδα του με τα λεφτά που πήρε ο Καλογρίτσας από τους Άραβες, έδωσε αμέσως εξηγήσεις, επιφυλασσόμενος για δικαστικές προσφυγές. Ο Παππάς γιατί δεν κάνει το ίδιο; Γιατί κάνει το κόμμα του λημέρι στο οποίο καταφεύγει, αντί να πάρει επάνω του ο ίδιος την υπεράσπισή του; Γιατί  βλέπουμε τους δικηγόρους να μιλούν, αλλά και γενικόλογες κομματικές ανακοινώσεις; Η ηθική είναι προσωπικό ζήτημα και την υπερασπίζεται ο καθένας για τον εαυτό του. Καθαρές κουβέντες: ή ο Νίκος Παππάς θα βγει μπροστά και θα υπερασπιστεί τον εαυτό του με νύχια και με δόντια, όπως κάνει όποιος συκοφαντείται, ακόμα και από αποβράσματα –αντί να διατείνεται στο παρασκήνιο ότι δεν θα βρεθεί τίποτε σε βάρος του– ή θα πάρει ο διάβολος όλους τους Συριζαίους».

Άραγε τι περιμένει ο Λακόπουλος από τον Παππά; Να καταθέσει μηνύσεις;  Προφανώς κάποιος πρέπει να πει στον δημοσιογράφο ότι στα δικαστήρια για να απαντήσεις στη μήνυση παρουσιάζεις στοιχεία. Και αυτά φοβάται ο Παππάς.

Source link