Ένας ιδιότυπος ανταγωνισμός ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις που κινούνται στα άκρα του πολιτικού συστήματος βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες με αφορμή τις δεκάδες συγκεντρώσεις που ξεφύτρωσαν σε ολόκληρη την Ελλάδα με πρωταγωνιστές ψεκασμένους και ανεμβολίαστους που αρνούνται πεισματικά να συμφιλιωθούν με την πραγματικότητα.

Σε μία εποχή που η χώρα παλεύει να επιστρέψει στην κανονικότητα και η ανθρωπότητα μάχεται να ξεπεράσει την πανδημία κάποιοι στα Δεξιά και στα Αριστερά του πολιτικού φάσματος ψάχνουν για ψήφους στα θολά νερά, αδιαφορώντας για το δημόσιο συμφέρον, τη δημόσια υγεία αλλά και την ιστορική μάχη που δίνει η παγκόσμια κοινότητα να ξεπεράσει τη κρίση.

Είναι αδιανόητο πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται εντός της Βουλής να φλερτάρουν με οποιονδήποτε τρόπο με διάφορους ανεγκέφαλους που ξεχύνονται στους δρόμους με κραυγές και συνθήματα που παραπέμπουν σε άλλες μεσαιωνικές εποχές και να επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία μπας και κερδίσουν μια χούφτα σταυρούς.

Ωστόσο η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αγνοεί τα κελεύσματα των αμετανόητων αγανακτισμένων και συντάσσεται στην εθνική προσπάθεια για έξοδο από την υγειονομική κρίση.

Είναι χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων και εκείνων που ανήκουν στην Αριστερά να απομονώσουν άμεσα τα στελέχη τους που «ερωτοτροπούν» με τους αντιεμβολιαστές, μια απαράδεκτη και αντικοινωνική συμπεριφορά που δεν συνάδει με τους κανόνες μιας σύγχρονης αστικής δημοκρατίας και μιας δημοκρατικής κοινωνίας που παλεύει να βγει στο ξέφωτο.

Αλλά φαίνεται πως έχουν πάθει μεγάλο μπλακ άουτ από τις δημοσκοπήσεις και αναζητούν πολιτικά σωσίβια στο περιθώριο βλέποντας το πολιτικό τους μέλλον δυσοίωνο και τις ελπίδες επανάκαμψης να εξανεμίζονται.

Source link