Αρχική Πολιτική «Ως εδώ με την Τουρκία!» • Tvkosmos

«Ως εδώ με την Τουρκία!» • Tvkosmos

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζητά συγκεκριμένα μέτρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον η Τουρκία συνεχίσει την προκλητική της συμπεριφορά


Από Β. Κ.
14:02 – 16/06/2019
Τελευταία Ενημέρωση 14:03 – 16/06/2019

Οι τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και η απαξιωτική συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν απέναντι σε ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως πριν λίγες ώρες με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, προκάλεσαν την αντίδραση της Φώφη Γεννηματά.

Σχετικές Ειδήσεις

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ενόψει και της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη, ζητά από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την κατηγορηματική καταδίκη της Τουρκίας.

Η κυρία Γεννηματά ζητά επιπλέον τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων και κυρώσεων από την Ευρώπη αν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας συνεχιστούν.

 

Ολόκληρη η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

«Ο κ. Ερντογάν παραβιάζοντας ευθέως το διεθνές δίκαιο, κλιμακώνει τις προκλήσεις του κατά της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ευρώπης , ακόμα και με προσωπικές πλέον επιθέσεις σε χώρες και ηγέτες της ΕΕ.

Η Ελληνική Κυβέρνηση επιβάλλεται σε συνεννόηση με τη Λευκωσία, να εξασφαλίσει την σαφή και κατηγορηματική καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνέρχεται την Πέμπτη. Καθώς και την αναγγελία συγκεκριμένων μέτρων και κυρώσεων εάν οι παράνομες ενέργειες συνεχιστούν».

 

Source link

Ροή Ειδήσεων

Η δικαίωση του αγώνα – lastpoint.gr

Γράφει ο Νίκος Λυγερός Η δικαίωση του αγώνα, που δεν έχει τελειώσει ακόμα, προκαλεί ήδη απερίγραπτη χαρά. Και...

Ο Κούγιας χρωστάει στην Ερασιτεχνική και δεν παίρνει αδειοδότηση (αν δεν τα σκάσει…)

Ο Κούγιας χρωστάει στην Ερασιτεχνική και δεν παίρνει αδειοδότηση (αν δεν τα σκάσει...) • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΟ Κούγιας χρωστάει στην Ερασιτεχνική και δεν παίρνει αδειοδότηση (αν...