Αρχική Πολιτική ΟΝΝΕΔ: «Τα Πανεπιστήμια θα πάψουν να είναι ορμητήρια αντιδημοκρατικών μειοψηφιών»

ΟΝΝΕΔ: «Τα Πανεπιστήμια θα πάψουν να είναι ορμητήρια αντιδημοκρατικών μειοψηφιών»

«Την 7η Ιουλίου οι Έλληνες πολίτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Σε αυτό το πρόγραμμα κομβική θέση είχε – και εξακολουθεί να έχει – η αποκατάσταση της πραγματικής ακαδημαϊκής ελευθερίας. Αυτή την υπόσχεση προς τους Έλληνες πολίτες η Κυβέρνηση την τηρεί μέχρι κεραίας και σύντομα τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή», τονίζει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης.

«Τα Πανεπιστήμια θα πάψουν να είναι ορμητήρια αντιδημοκρατικών μειοψηφιών και θα επιστραφούν σε αυτούς που πραγματικά ανήκουν, δηλαδή τους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό τους.

Οι πρόσφατες επιθέσεις σε βάρος φοιτητών, μεταξύ των οποίων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πάντειο καταδεικνύουν τον πανικό όσων τόσα χρόνια είχαν μάθει να επιβάλλουν τρομοκρατικά τις απόψεις τους», αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

«Γνωρίζουν κι εκείνοι ότι οι μέρες της ασυδοσίας τους τελείωσαν οριστικά, γιατί πλέον η κοινωνία δεν αντέχει, ούτε ανέχεται τις ακραίες και εγκληματικές τους συμπεριφορές.

Οι φοιτητές απαιτούν τα πανεπιστήμια να προχωρήσουν μπροστά και η πολιτεία να πράξει όσα προβλέπει ο νόμος για όσους παρεμποδίζουν τη λειτουργία τους – ανεξάρτητα αν αυτοί είναι μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας ή όχι», προσθέτει ο Παύλος Μαρινάκης.

«Όπως και σε κάθε δίκαιη αξίωση, έτσι και τώρα η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βρίσκεται δίπλα στη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών στη διεκδίκηση του αυτονόητου, που είναι πανεπιστήμια ανοιχτά στους φοιτητές, ανοιχτά στην κοινωνία, ανοιχτά στην πρόοδο. Ο νόμος για το άσυλο θα εφαρμοστεί, οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν και οι παραβατικοί θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους», καταλήγει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Σώος και αβλαβής εντοπίστηκε ο 15χρονος που είχε εξαφανιστεί • Tvkosmos

Κρήτη: Σώος και αβλαβής εντοπίστηκε ο 15χρονος που είχε εξαφανιστεί • Tvkosmos ΑρχικήΕλλάδαΚρήτη: Σώος και αβλαβής εντοπίστηκε ο 15χρονος που είχε εξαφανιστεί Source link

Ενέργεια αποσταθεροποίησης η νέα βάση στα κατεχόμενα • Tvkosmos

Κυπριακή κυβέρνηση: Ενέργεια αποσταθεροποίησης η νέα βάση στα κατεχόμενα • Tvkosmos ΑρχικήΔιεθνήΚυπριακή κυβέρνηση: Ενέργεια αποσταθεροποίησης η νέα βάση στα κατεχόμενα Source link

Live Streaming: Ιεράπετρα-Αιγάλεω (Football League)

Διαβάστε στην Άποψη: ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ανάρτηση - Live Streaming: Ιεράπετρα-Αιγάλεω (Football League) - δημοσιεύτηκε στο iapopsi.gr Source link

Νέα Ζηλανδία: Δύτες αναζητούν πτώματα γύρω από το νησί Γουάιτ

Δύτες αναζητούν πτώματα στα νερά γύρω από το...

Πέντε συλλήψεις για το διπλό φονικό για μια ταμπέλα έξω από Λύκειο

Σε προσωπικές και επαγγελματικής φύσεως διαφορές αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ την ένοπλη συμπλοκή μεταξύ επτά ατόμων που σημειώθηκε την Παρασκευή Θεσπιές Βοιωτίας και είχε σαν...