Στη Δευτεριάτικη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, θα ληφθεί απόφαση για το μέλλον της Γ’ Εθνικής.

Η εισήγηση προς την Εκτελεστική Επιτροπή είναι έτοιμη και προβλέπει τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν.

Αναλυτικά η εισήγηση για τη Γ’ Εθνική προβλέπει:

α)   Λήξη του Πρωταθλήματος περιόδου 2019 – 2020, με την βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων ανά Όμιλο, να ισχύει ως είχε κατά την διακοπή.

β)   Προβιβάζονται όλοι οι Πρωταθλητές των οκτώ Ομίλων (8 Ομάδες), με βάση την βαθμολογική κατάταξη που είχαν κατά την διακοπή του Πρωταθλήματος, χωρίς να μπορούν να αντικατασταθούν, εάν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να προβιβασθούν στην ανώτερη Κατηγορία. (στην προκήρυξη προβλεπόταν ο προβιβασμός τεσσάρων ομάδων).

γ)   Ως προς τον υποβιβασμό των Σωματείων από κάθε Όμιλο (με εξαίρεση τον Όμιλο της Κρήτης), υπάρχουν τρεις  προτάσεις:

 • Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020 – 2021, τα Σωματεία που καταλαμβάνουν έως και την 10η θέση, στην βαθμολογική κατάταξη που είχαν κατά την διακοπή του Πρωταθλήματος.
 • Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020 – 2021, όλα τα Σωματεία που συμμετείχαν κατά την περίοδο 2019 – 2020, εκτός από τα Σωματεία που έχουν παραιτηθεί, με την προοπτική της δημιουργίας δέκα (10) Ομίλων για την περίοδο 2020 – 2021.
 • Να υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. όσα Σωματεία είχαν υποβιβαστεί και μαθηματικά κατά την διακοπή του Πρωταθλήματος.
 • Όσον αφορά τον 8ο Όμιλο της Κρήτης:

  1.Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020 – 2021, όλα τα Σωματεία που συμμετείχαν κατά την περίοδο 2019 – 2020, εκτός από τα Σωματεία που έχουν παραιτηθεί.

  2.Να προβιβαστούν από την Α΄ Κατηγορία των τεσσάρων Ε.Π.Σ. στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία οι τέσσερις Πρωταθλητές.

  3. Να προβιβαστούν από την Α΄ Κατηγορία των τεσσάρων Ε.Π.Σ. στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία οι τέσσερις  Δευτεραθλητές, αντί δύο που προβλεπόταν στην Προκήρυξη

  Source link