Αρχική Πολιτική Όλες οι αλλαγές στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές • Tvkosmos

Όλες οι αλλαγές στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές • Tvkosmos

Στην τελική ευθεία πλέον μπήκε η εκλογική διαδικασία καθώς μόλις 11 μέρες έμειναν μέχρι να γίνει ο πρώτος γύρος των φετινών εκλογών στις 26 Μαϊου.

Σχετικές Ειδήσεις

Ωστόσο, οι φετινές εκλογές κρύβουν εκπλήξεις στους ψηφοφόρους οι οποίοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί αλλά και υπομονετικοί. Ειδικότερα οι φετινές αλλαγές στις εκλογές έχουν ως εξής:

Τα εκλογικά τμήματα έχουν σπάσει στα δύο., Στο πρώτο ψηφίζουμε ευρωεκλογές και δημοτικές και στο δεύτερο το οποίο βρίσκεται στο ίδιο εκλογικό κέντρο περιφερειακές. Όπου υπάρχουν και τοπικά συμβούλια αυτά θα ψηφιστούν στο εκλογικό τμήμα των περιφερειακών εκλογών.

Φέτος θα υπάρχουν τρεις κάλπες στο 85% των εκλογικών τμημάτων της χώρας ενώ στο υπόλοιπο 25% τέσσερις κάλπες καθώς θα πρέπει να εκλεγούν και τα τοπικά συμβούλια στους Καλλικρατικούς δήμους.

Σε όλα τα ψηφοδέλτια απαιτείται σταυρός. Στις ευρωεκλογές μπορούν να μπουν μέχρι 4 σταυροί.

Για την εκλογή δημοτικών συμβουλίων οι σταυροί που μπαίνουν στο ψηφοδέλτιο είναι:

Ένας σταυρός σε εκλογικές περιφέρειες µε 1 έως 3 έδρες.

Τρεις σταυροί στους ενιαίους δήμους που δεν προέρχονται από συγχώνευση (π.χ. Νέα Σμύρνη).

Τρεις σταυροί συν ακόνη ένας για µία από τις άλλες εκλογικές περιφέρειες που συνιστούν δήμους από συγχώνευση.

Για τα κοινοτικά συμβούλια, δύο σταυροί εάν η κοινότητα είναι άνω των 300 κατοίκων ή ένας σταυρός για μικρότερη των 300 κατοίκων.

Για περιφέρειες, ένας σταυρός εάν εκλέγονται έως τρεις σύμβουλοι, έως 2 σταυροί εάν εκλέγονται 4-7, έως 3 σταυροί εάν εκλέγονται 8-12, έως 4 σταυροί για άνω των 12 θέσεων.

Να σημειωθεί ότι οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπορεί να δώσει παράταση αν υπάρχουν ουρές.

Ψηφίζουμε με την αστυνομική μας ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο που να μας ταυτοποιεί.

Φέτος θα ψηφίσουν για πρώτη φόρα και περίπου 100.000 16ρηδες.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ελαφόνησος

Μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγες μέρες Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ελαφόνησος, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγες...

Ο Βόλος πήρε δανεικό από τον ΠΑΟΚ τον Μελίσσα • Tvkosmos

Σε νέα μεταγραφή στην προσπάθεια ενίσχυσης του ρόστερ του, προκειμένου να διατηρηθεί στη Super League 1, προχώρησε σήμερα ο Βόλος.Η νεοφώτιστη ομάδα προχώρησε στην...

Πέτσας: Ο Τσίπρας φόρτωσε πάνω από 110 δισ. τους Έλληνες

Αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην...

Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά πάνω από Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι

Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά πάνω από Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι ΑρχικήΕλλάδαΜπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά πάνω από Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι Source link

«Δεν υπάρχουν κλίκες στην ΑΕΚ» • Tvkosmos

Ξέσπασε ο Μιγκέλ Καρντόσο: «Δεν υπάρχουν κλίκες στην ΑΕΚ» • Tvkosmos Αρχικήtop6Ξέσπασε ο Μιγκέλ Καρντόσο: «Δεν υπάρχουν κλίκες στην ΑΕΚ» Source link