Σύμφωνα με γκάλοπ της FAZ, αυτοί που 10 ημέρες πριν από τις κάλπες δεν είχαν κατασταλάξει πού θα ρίξουν την ψήφο τους ανέρχονταν σε 40%, ποσοστό υψηλότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν

Από Ν. ΤE
21:04 – 25/09/2021
Τελευταία Ενημέρωση 14:09 – 25/09/2021

Ελάχιστες ώρες μάς χωρίζουν από τη διεξαγωγή των ομοσπονδιακών εκλογών στη Γερμανία, και ο πολιτικός κόσμος της χώρας δεν θα πρέπει να νιώθει ιδιαίτερα κολακευμένος για την εικόνα που έχουν οι πολίτες, όπως τουλάχιστον αυτή αποτυπωνόταν όλες τις προηγούμενες ημέρες στις δημοσκοπήσεις.

Απόδειξη τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε προ 10ημέρου για λογαριασμό της εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung» από το Ινστιτούτο Άλενσμπαχ, σύμφωνα με τα οποία το υψηλότατο 56% των ερωτηθέντων απάντησε ότι κανένα από τα κόμματα δεν παρουσιάζει καλή εικόνα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Γερμανοί δεν θα προσέλθουν στις κάλπες της 26ης Σεπτεμβρίου. Μεγεθύνει ωστόσο σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι. Σύμφωνα, πάντα, με το γκάλοπ που δημοσίευσε η «FAZ», αυτοί που δεν έχουν κατασταλάξει ακόμη πού θα ρίξουν την ψήφο τους ανέρχονται στο 40%, ποσοστό υψηλότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν.

Χαρακτηριστικό της ρευστότητας που επικρατεί είναι ότι οι ίδιοι οι αναποφάσιστοι όταν καλούνται να ιχνηλατήσουν τους λόγους της αναποφασιστικότητάς τους απαντούν σε ποσοστό 63% ότι κανένας από τους υποψήφιους καγκελάριους τους ακούγεται πειστικός, ενώ δηλώνουν και αβεβαιότητα για το πώς θα συμπεριφερθεί μετά τις εκλογές –δηλαδή, ποιο συνασπισμό θα υποστηρίξει– το κόμμα που συμπαθούν.

Source link