Δεν έχουν τελειωμό οι επικοινωνιακές γκάφες και οι ανεξήγητες δημόσιες παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φροντίζει με το δικό του τρόπο να θυμίζει στους πολίτες τους λόγους για τους οποίους του γύρισαν την πλάτη στις εθνικές εκλογές του 2019.

Σε μία κρίσιμη συγκυρία για την κουρασμένη από την πανδημία ελληνική κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει το θεσμικό του ρόλο ως το δεύτερο ισχυρό πόλο στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και παραμένει αγκυλωμένος στις νοοτροπίες του παρελθόντος, εκπέμποντας σε πολλές περιπτώσεις σήματα που θυμίζουν παιδική χαρά παρά ένα σοβαρό και αξιόπιστο πολιτικό οργανισμό της ευρύτερης κεντροαριστεράς.

Τα πρόσφατα κρούσματα με το περιβόητο «ξεστοκάρισμα των εμβολίων» και τις εκκαθαρίσεις των αντιφρονούντων στο δημόσιο τομέα, προκαλούν αλγεινή εντύπωση στην κοινή γνώμη που περίμενε από την Κουμουνδούρου να έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και να προσεγγίζει με μεγαλύτερη σοβαρότητα την αγωνία και τους προβληματισμούς των πολιτών.

Όπως φαίνεται και από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τελευταίων μετρήσεων, η σύγκριση μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα είναι καταλυτική, ενώ με τις επαναλαμβανόμενες αστοχίες του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τείνει να εξελιχθεί στην «αχίλλειο πτέρνα» μιας ολόκληρης παράταξης με την εσωκομματική αντιπολίτευση να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση για να προλάβει τα χειρότερα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, τα περιθώρια ανάκαμψης για τον πρώην πρωθυπουργό και το κόμμα του είναι περιορισμένα. Στη αντίπερα όχθη, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αποδίδουν τις αστοχίες Τσίπρα στην αδυναμία του να επιβάλει όρους και να δημιουργήσει συνθήκες ενός σύγχρονου προοδευτικού κόμματος που να απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες.

Προηγούμενο άρθροΠοσό 728,2 εκατ. ευρώ σε ένα 48ωρο έλαβαν δικαιούχοι της Επιστρεπτέας και ιδιοκτήτες ακινήτων

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here