Με τις λίγες γνώσεις που έχω λόγω επαγγέλματος αλλά κυριώς από την ενημέρωση που έχω από τα τεκτενόμενα σε όλον το πλανήτη θα προσπαθήσω να εξηγήσω την πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις

Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλάρης

Πολύς λόγος γίνεται για τα “προνόμια” των εμβολιασμένων και τα Συνταγματικά δικαιώματα των ανεμβολίαστων.

Όσο και να ακούγεται περίεργο οι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους αποτελούν μέτρα προστασίας για αυτούς τους ίδιους και λιγότερο για τους εμβολισμένους.

Οι εμβολιασμένοι ακόμη και εάν μολυνθούν με τον ιό, θα νοσήσουν ελαφρά σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
Εάν όμως σαν ασυμπτωματικοί μεταδώσουν τον ιό σε ανεμβολίαστους, αυτοί θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα.

Οι ανεμβολίαστοι σαφώς κινδυνεύουν κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό να οδηγηθούν στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ.

Εκείνο που φοβίζει την παγκόσμια κοινότητα είναι η δημιουργία νέων μεταλλάξεων που δεν θα καλύπτονται αποτελεσματικά από τα εμβόλια.
Οι ιοί μεταλλάσσονται όσο κυκλοφορούν στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν από τα εμβόλια και τα φάρμακα.
Συνήθως οι μεταλλάξεις είναι πιό μεταδοτικές από το προηγούμενο στέλεχος του ιού και τις περισσότερες φορές λιγότερο θανατηφόρες.
Οι ιοί δεν “επιθυμούν” να σκοτώσουν τους ξενιστές γιατί δεν θα βρίσκουν έδαφος αναπαραγωγής και θα πεθάνουν και αυτοί.
Θέλουν να μεταδίδονται όσο το δυνατόν περισσότερο.
Οι θάνατοι που υπάρχουν αφορούν κυρίως ταλαιπωρημένους οργανισμούς από διάφορα νοσήματα και πολίτες με ιδιαιτερότητες στο ανοσοποιητικό τους σύστημα.
Αφορούν όμως και περιπτώσεις που δεν έχουν προβλήματα.

Επειδή κανένας επιστήμονας και καμιά κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να προβλέψει το είδος μιάς νέας μετάλλαξης παίρνονται παντού αυτά τα μέτρα που πολλοί προσπαθούν να δώσουν πολιτική χροιά μιλώντας για Συνταγματικά δικαιώματα και “διάκριση” μεταξύ των πολιτών.

Τα Συντάγματα διασφαλίζουν παντού την προστασία της δημόσιας Υγείας και όσες προσφυγές έχουν γίνει έχουν καταπέσει στα Συνταγματικά δικαστήρια.

Καμιά Οικονομία στο Κόσμο δεν πρόκειται να ξανακλείσει εφ’όσον υπάρχει η δυνατότητα και η επάρκεια εμβολιασμού όλου του ενήλικου πληθυσμού.

Οι ανεμβολίαστοι ας αναλάβουν την ευθύνη της επιλογής τους.

Λέγεται ότι από τον Σεπτέμβριο πιθανόν να υπάρξει και 4ο κύμα που θα αρχίσει σιγά-σιγά από το καλοκαίρι λόγω των πολλών μετακινήσεων και συγχρωτισμών.
Τότε ίσως να είναι αργά να εμβολιαστούν καθώς συζητείται και 3η δόση στους ήδη εμβολιασμένους.

Σε ορισμένα επαγγέλματα που υπάρχει εξ αντικειμένου επαφή πολλών ατόμων και ιδίως με ευπαθείς ομάδες, θα υπάρξει σίγουρα υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και οι συνέπειες των αρνητών θα ποικίλουν κατά περίπτωση.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος για αντιδικίες και ο καθένας κάνει την επιλογή του.
Η προσπάθεια να επιβάλλει κάποιος την επιλογή του στους υπόλοιπους δεν έχει πλέον νόημα.

Κανένας δεν μπορεί να μιλάει για έλλειψη ενημέρωσης και κάθε διαπληκτισμός επ’αυτού του θέματος μόνο το κέφι μας χαλάει.

?timestamp=254870">