Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την αναίρεση της απόφασης που οδήγησε εκτός φυλακής τον Γιώργο Πατέλη
Στην φυλακή θα συνεχίσουν να βρίσκονται εκτίοντας τις ποινές που τους επιβλήθηκαν για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο πρώην βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης και ο Κ. Κορκοβίλης, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας με ομόφωνη απόφασή του απέρριψε σχετικά αιτήματα που είχαν καταθέσει οι δυο καταδικασθέντες.

Την ίδια ώρα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μωυσίδης, ζήτησε από το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου την αναίρεση της απόφασης που άνοιξε την πόρτα των φυλακών στον πρώην πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη.

Ειδικότερα, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε τα αιτήματα των Μπαρμπαρούση και Κορκοβίλη, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισαγγελική πρόταση που έγινε στο δικαστήριο. Για τον Μπαρμπαρούση, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε έξι έτη κάθειρξης για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, στο δικαστήριο κατέθεσε ο υπερήλικος πατέρας του καθώς και η σύντροφος και μητέρα του πέμπτου παιδιού του.

Στις καταθέσεις τους και οι δυο υποστήριξαν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας της απουσίας του καταδικασθέντος. Η σύντροφος του κ. Μπαρμπαρούση μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της ανέφερε: «Έχουμε διαμελιστεί και δεν υπάρχει τίποτα. Είχε πάρει ζώα για βιοποριστικούς λόγους αλλά τα δώσαμε κι αυτά γιατί δεν μπορούν οι γείτονες να βοηθούν συνέχεια».

Σε ό,τι αφορά στην αίτηση Κορκοβίλη, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 9 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο δικαστήριο κατέθεσε ο αδελφός του. Ο μάρτυρας επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της μητέρας του και αδυναμία να την συντηρήσει χωρίς τον αδελφό του.

Εν τω μεταξύ, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μωυσίδης, ζήτησε από το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου την αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης του Γ. Πατέλη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Π. Φύσσα,

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στην αίτηση αναίρεσης αναφέρει ότι η απόφαση που αποφυλάκισε τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια «διαλαμβάνεται αόριστα ότι δεν θα διαπράξει αλλά εγκλήματα».

Μάλιστα, ο κ. Μωυσίδης αναφέρεται εκτενώς στο ζήτημα του ανήλικου παιδιού του Γ. Πατέλη, λέγοντας πως στην εφετειακή απόφαση «δεν εξηγείται για ποιο λόγο επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη». Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον κ. Μωυσιάδη «ο ισχυρισμός του ότι πλήττεται η οικογένεια του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου» ενώ η σύζυγος του (καταδικασθέντα Πατέλη) δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και μπορεί να φροντίσει το παιδί.

«Ο αιτών ήδη εκτίει μεγαλύτερη ποινή, από αυτή που του αναλογεί, αφού το αδίκημα της οπλοκατοχής για το οποίο καταδικάστηκε θα έχει παραγραφεί με την έναρξη της δίκης στο εφετείο» ανέφερε από την πλευρά του ο συνήγορος του Γ. Πατέλη, Δημήτρης Γκαβέλας, ο οποίος και κατέθεσε γνωμάτευση παιδοψυχολόγου, αναφέροντας πως «στην ευαίσθητη ηλικία των 15.5 ετών, το παιδί παρουσιάζει δυσκολίες στην κοινωνικοποίηση και την συναισθηματική έκφραση, υφίσταται μπούλινγκ στο σχολείο, υφίσταται την απομόνωση ακόμα και από τους ίδιους του τους συγγενείς».

Source link