Η δημοσκοπική κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ, με τα ποσοστά του να βρίσκονται κοντά ή ακόμα και κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%, προκαλεί διαλυτικές τάσεις στην Κουμουνδούρου.

Για πρώτη φορά αμφισβητείται ευθέως ο Αλέξης Τσίπρας από τις περισσότερες συνιστώσες που χαρακτηρίζουν τη στρατηγική του κόμματος καταστροφική.

Οι βαρόνοι της Αριστεράς, Σκουρλέτης, Φίλης, Βούτσης, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία, η οποία αναγκαστικά θα προκαλέσει ρήξη με τους λεγόμενους προεδρικούς.

Η παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ, που θέτει μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα τόσο σε σχέση με τη στρατηγική όσο και με τη διεύρυνση απελπισίας, όπως τη χαρακτηρίζουν, με τα μπάζα της Αριστεράς, είναι αποφασισμένη να θέσει ακόμη και ζήτημα ηγεσίας με ό,τι συνεπάγεται μία τέτοια εξέλιξη, με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην παρούσα φάση δεν ελέγχει το κόμμα.

Γι’ αυτό οι προεδρικοί προτείνουν ως διέξοδο την εκλογή προέδρου από τη βάση, γιατί πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει ακόμη επιρροή στην κοινωνία.

Βέβαια, στην περίπτωση κατά την οποία συνεχιστεί η δημοσκοπική κατρακύλα, δεν αποκλείεται ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να εγκαταλείψει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας υπονόμευση εκ των έσω και να επανέλθει μετά τη νέα εκλογική ήττα με ένα δικό του κόμμα.

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here