Το μεγάλο πρόβλημα του συριζα είναι πως η ηγετική του ομάδα (μαζί με τον αλέξη) εμφορείται από ιδεοληψίες που ήταν <<λογικό>> να είχε ο συριζα όταν ήταν κόμμα του 3%, αλλά όχι όταν καλείται να παίξει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι ακόμα μιλάει για το <<πανεπιστημιακό άσυλο>>, υπέρ της λιγότερης αστυνόμευσης, για πιο μικρές ποινές για τους εγκληματίες, υπέρ των προσφύγων και των λαθρομεταναστών και τόσα άλλα που βρίσκουν απέναντί τους τη συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας.

Συνεχίζουν να ψελλίζουν πως όλα ο συριζα τα χε κάνει καλώς καμωμένα, πως όλα αυτά τα θετικά μέτρα θα τα είχε πάρει ο συριζα αλλά δεν πρόλαβε, πως ο αλέξης είναι ο προστάτης των φτωχών και άλλες τέτοιες αρλούμπες που γελάει ο κόσμος κυριολεκτικά.

Αυτό μπορεί να ευχαριστεί τον πολύ στενό πυρήνα των οπαδών τους όμως στέλνει στην αγκαλιά του Κυριάκου ή στην καλύτερη γι αυτούς στην αδράνεια την συντριπτική πλειοψηφία αυτών που ψήφισαν συριζα και του έδωσαν το 31.5%.

Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν είναι ο λόγος που πήραν αυτό το ποσοστό. Το πήρανε γιατί προσπάθησαν την ύστατη στιγμή να σχηματίσουν ένα αντιΚυριακικό μέτωπο χωρίς επιτυχία.

Όμως αυτό το αντιΚυριακικό μέτωπο δεν έχει καμία συνοχή και είναι απλά ένα μείγμα γνήσιου οπισθοδρομικού μετώπου, μιας αντιδεξιάς ψήφου, ένας ιδεολογικός πολτός που είναι με λίγα λόγια ένα όχι σε όλα ή ακόμα και με τη λογική να μη βγει η Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη. Όχι γιατί πιστεύουν στο πρόγραμμα και τις διακηρύξεις του συριζα.

Το σημαντικότερο; Δεν έχουν καταλάβει πως δεν υπερψηφίστηκε ποτέ ο συριζα, ούτε το 2015, αλλά καταψηφίστηκαν τα δύο μεγάλα κόμματα που ήταν το πασοκ και η Ν.Δ.

Ήταν δηλαδή ένα συγκυριακό προιόν που εισέπραξε το θυμό των πολιτών για το <<παλαιό>> πολιτικό σύστημα.

Άρα ο πολιτικός του λόγος κάθε μέρα που περνάει δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα με τη μορφή και την απήχηση που είχε το 13-14-15.

Όσο λοιπόν ο συριζα πορεύεται με ιδεολογικό πρόσημο τις ιδεοληψίες του 3% τόσο θα βλέπει τον κόσμο του να χειροκροτάει με ενθουσιασμό το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Και θα αναρωτιέται ανήμπορος να καταλάβει το γιατί.